Bennett vant dramatisk Tour-etappe – Kristoff nummer 15

Sam Bennett kan igjen ikle seg grønt etter å ha vunnet tirsdagens Tour de France-etappe. Foto: Stuart Franklin / AP / NTB scanpix
Sam Bennett kan igjen ikle seg grønt etter å ha vunnet tirsdagens Tour de France-etappe. Foto: Stuart Franklin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den irske mesteren Sam Bennett spurtslo Caleb Ewan på tirsdagens 10. etappe i Tour de France og overtok den grønne poengtrøya i rittet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skjedde på en dag med tidvis sterk sidevind og mye dramatikk. Da spurten gikk lå Ewan i front før han ble passert av Bennett. Peter Sagan ble nummer tre og mistet poengtrøya til Bennett.

Litt lenger bak i feltet kom Alexander Kristoff, som var nevnt blant seierskandidatene før etappen. Han klarte ikke å komme seg fram i god posisjon da det skulle gjøres opp om etappetriumfen og endte på 15.-plass.

Det var ikke fritt for episoder underveis på etappen fra Le Château-d'Oléron til Saint Martin på øya Ile de Ré. 65 kilometer før mål gikk flere profilerte ryttere ned i en velt, blant dem UAE-rytterne Tadej Pogacar og Davide Formolo og Guillaume Martin, som var treer i Tour-sammendraget.

31 kilometer før mål veltet Arkea-Samsic-duoen Warren Barguil og Kevin Ledanois. Også andre ryttere gikk i bakken i løpet av de neste kilometerne, men ingen av de største seiersfavorittene.