Bodø/Glimt helt ustoppelig: Slo Sarpsborg 3-0 og har rekordstor ledelse

Bodø/Glimts Philip Zinckernagel er omringet av Sarpsborg 08-spillere, men kommer seg ut av situasjonen. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
Bodø/Glimts Philip Zinckernagel er omringet av Sarpsborg 08-spillere, men kommer seg ut av situasjonen. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Philip Zinckernagel fortsatte Eliteserien-showet med Bodø/Glimt. Etter 3-0 over Sarpsborg 08 borte, er serielederen uten tap på sine 16 første kamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed har også Glimt ti poengs ledelse på tabelltoer Molde etter 16 spilte kamper. Et slikt forsprang på dette tidspunktet av sesongen har ikke noen klubb hatt siden overgangen til 16 lag i 2009.

Molde ledet med ni poeng i 2014 og ble også seriemester det året.

– Det går på skinner for oss for tiden. Jeg kan ikke huske at jeg har vært på en slik bølge tidligere i min karriere. Det er rimelig spesielt det vi er med på nå, sier Zinckernagel til NTB.

Bodø/Glimt var småslurvet i deler av 1.-omgangen søndag, men de gangene kombinasjonene satt hos serielederen, ble det for mye for Sarpsborg 08.

– Vi hadde kanskje ikke dagen da spillet gikk i 100 prosent, men likevel klarte vi å lage noen flotte scoringer, sier Zinckernagel.

Kort før pause arbeidet Glimt seg fram på høyresiden. Ballen endte etter hvert hos Zinckernagel inne i banen. Dansken la an med venstrefoten, og vips så ledet Glimt til pause.

Forspill

Han spilte også Jens Petter Hauge fram i forkant av 0-2-målet etter 70 minutter. Det kom etter straffespark da Hauge ble felt. Han skjøt også, men traff tverrliggeren.

Dommeren Espen Andreas Eskås (Bækkelaget) ga Glimt en ny sjanse fordi keeperen hadde forlatt streken for tidlig. Hauge scoret da han plasserte ballen nede ved stolpen.

På sitt beste er Bodø/Glimt på bra europaliganivå i angrepsspillet. Danske Zinckernagel scoret sitt tiende og ellevte Eliteserien-mål for sesongen. Han har også tolv assist.

Zinckernagel ligger veldig godt an til å bli årets poengkonge. Han var mannen bak 0-3 (76. minutt) med et skudd fra snaut 20 meter.

Dobbeltsjanse

Det var smått uforståelig at Sarpsborg ikke tok ledelsen like før halvtimen var spilt. Jørgen Strand Larsen kom helt alene gjennom to ganger i løpet av halvannet minutt, men ved begge anledninger stoppet Glimt-målvakt Nikita Khajkin skuddene.

En av avslutningene fra Larsen endte i keeperretur. Skuddet kom så fra Joachim Soltvedt mot tilnærmet åpent mål, men ballen gikk i et Glimt-bein og endte i ingenting.

I 2010 gikk Rosenborg gjennom Eliteserien uten tap med 19 seirer og elleve uavgjort. Glimt har 14 kamper igjen på å tangere den bedriften.

Eliteserien har en pause på snaut to uker på grunn av landslagsfotball. Sarpsborg starter opp igjen borte mot bunnlaget Aalesund. Glimt skal ut i et toppoppgjør hjemme mot Odd. Begge kampene spilles søndag 13. september.

Mandag får Glimt vite hvem som blir motstander i andre kvalifiseringsrunde til europaligaen.