Formel 1: Hamilton best i Belgia – nærmer seg Schumachers rekord

Mercedes-fører Lewis Hamilton vant Belgias Grand Prix søndag. Foto: John Thys / AP / NTB scanpix
Mercedes-fører Lewis Hamilton vant Belgias Grand Prix søndag. Foto: John Thys / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lewis Hamilton tok søndag sin 89. seier i karrieren da han vant Belgias Grand Prix i Formel 1. Nå er han bare to seirer unna Michael Schumachers rekord.

I et forholdsvis udramatisk løp i Spa-Francorchamps holdt engelskmannen posisjonen fra start til mål. Lewis og lagkamerat Valtteri Bottas hadde de to beste startposisjonene, med Red Bulls Max Verstappen som nummer tre. Det ble også rekkefølgen i mål etter 44 runder i Belgia.

– Det var ikke så lett som det kanskje så ut. Hjulene låste seg i en sving, og jeg fikk en del vibrasjon i bilen. Jeg måtte også ta vare på dekkene. Det var et slit, men det gikk bra, sa Hamilton.

– Jeg skulle gjerne hatt tøffere konkurranse om seieren, men det er ikke min feil.

Som da han vant lørdagens kvalifisering hyllet han Hollywood-skuespiller Chadwick Boseman, som døde fredag, ved å gjøre Black Panther-hilsenen fra en av rollene han var mest kjent for.

Renaults Daniel Ricciardo ble nummer fire og fikk bonuspoengene for raskeste rundetid.

Rekorder for fall

Det var Hamiltons 89. Grand Prix-seier, og mye tyder på at han tangerer og slår Michael Schumachers rekord på 91 før han i løpet av høsten sannsynligvis også tangerer tyskerens sju VM-titler.

– Jeg vet at ikke alle vil se Mercedes vinne, men uansett hvor mye suksess vi har ser vi alltid framover. Når jeg går inn på kontoret vårt nå er det ingen som feirer, de tenker kun på hvordan vi kan vinne neste løp og bli enda bedre, sa Hamilton i et intervju vist på Viaplay etter løpet.

McLaren-fører Carlos Sainz, som ble nummer sju i kvalifiseringen, stilte ikke til start på grunn av problemer med motoren. Lagkamerat Lando Norris ble nummer sju.

Truffet av hjul

Det mest dramatiske i Belgia søndag var da Alfa Romeo-fører Antonio Giovinazzi kjørte ut og krasjet i veggen. I smellen løsnet et av hjulene og traff bilen til George Russell fra Williams, som så kjørte ut og havnet i autovernet. Begge førerne slapp fra det uten skader.

Hamilton leder Formel 1-VM med 157 poeng etter sju runder, 47 poeng foran Verstappen og 50 foran Bottas. I lagmesterskapet leder Mercedes klart foran Red Bull.

Formel 1-sirkuset fortsetter i Italia 6. september. Det blir det 8. løpet av 17 i årets VM.

Personvernpolicy