Følelsesladd comeback for Japans svømmedronning etter kreftmareritt

Den japanske svømmestjernen Rikako Ikee var tilbake i bassenget lørdag. Foto: Kyodo News via AP / AP / NTB scanpix
Den japanske svømmestjernen Rikako Ikee var tilbake i bassenget lørdag. Foto: Kyodo News via AP / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den japanske svømmestjernen og OL-håpet Rikako Ikee (20) gjorde lørdag konkurransecomeback etter tøff behandling for blodkreft.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Før hun ble syk var 20-åringen ansett som en av de store favorittene på favorittdistansen 100 meter butterfly i de nå coronautsatte sommerlekene i Tokyo.

For ett år siden kom imidlertid sjokkbeskjeden om at Ikee var rammet av leukemi. Siden har idretten havnet i andre rekke. Lørdag var imidlertid den japanske svømmedronningen tilbake i konkurranse for første gang siden hun fikk den dramatiske diagnosen.

20-åringen ble utskrevet fra sykehus i desember i fjor etter ti måneder med behandling, men var ikke tilbake i trening før i mars. Nå jobber hun seg møysommelig tilbake til idretten.

– Det faktum at jeg svømmer igjen og er her. Jeg er rørt, sa Ikee til journalister i forbindelse med det følelsesladde comebacket i en lokal konkurranse i Tokyo.

Hun klokket inn til tiden 26,32 lørdag, hvilket betyr at hun er kvalifisert til det japanske collegemesterskapet i oktober. Det har hele tiden vært et mål for svømmestjernen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikee ville også vært blant medaljekandidatene på 200 meter fri under Tokyo-OL dersom hun hadde sluppet sykdomsperioden hun nå har bak seg.

20-åringen har uttalt at hun i kjølvannet av kreftdiagnosen sikter seg inn mot OL i 2024. Om utsettelsen av Tokyo-OL vil påvirke den beslutningen, er ikke kjent.

Ikee har latt sine tallrike fans følge kampen hennes mot kreftsykdommen via oppdateringer i ulike nettmedier. Det har ledet til enormt med støttemeldinger. Dem har hun gjentatte ganger takket for.

– Det har vært en lang og hard periode, skrev 20-åringen i fjor i en håndskrevet beskjed publisert på egen Twitter-konto.