Nedtur for Hovland i PGA-sluttspillet

Viktor Hovland måtte finne seg i å falle på listene i løpet av 2. runde i PGA-sluttspillturneringen i Illinois. Foto: Charles Rex Arbogast, AP / NTB scanpix
Viktor Hovland måtte finne seg i å falle på listene i løpet av 2. runde i PGA-sluttspillturneringen i Illinois. Foto: Charles Rex Arbogast, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Viktor Hovland slet med å få inn puttene på 2. runde i helgens turnering i PGA-sluttspillet, og han falt på listene med en runde tre slag over par.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire bogeyer og bare en birdie førte til at nordmannen falt til en foreløpig delt 30.-plass, men samtidig er det ikke veldig langt fram. Sent fredag kveld norsk tid var bare to spillere under par totalt etter to runder, og Hovland hadde da fem slag fram til lederne.

Hovland spilte lenge meget godt på åpningsrunden torsdag, og etter åtte spilte hull var han i delt ledelse i det stjernestinne deltakerfeltet i Olympia Fields, Illinois. Men en dobbeltbogey halvveis på runden og bogey på de to siste hullene sendte ham nedover på listene.

Førsterunden ble gjort unna på 71 slag, ett over banens par. Dermed var han på delt 14.-plass fire slag bak lederen, men starten på fredagens runde sendte ham videre nedover.

På første hull havnet de to første slagene i roughen, og han misset en parputt fra et par meter på vei mot bogey. På 5. hull kom en ny bogey, og på 8. hull en tredje.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På 10. hull rullet Hovland inn en birdieputt fra en drøy halvmeter, men den birdien ble dagens eneste for hans del. En bogey på 14. hull sendte ham tre over for dagen igjen. Han spilte iallfall siste halvdel av fredagens runde til par og er i angrepsposisjon før helgen.

Birdiene sitter langt inne på banen i Illinois. Patrick Cantlay og Rory McIlroy er så langt de eneste som har gått de to første rundene under par, og de er i delt ledelse, men fortsatt har en god del spillere mange hull igjen å spille.