Ajer-sjefen raste etter nederlag: – Flere spillere ønsker seg bort

Kristoffer Ajer og Celtic gikk på en blemme i Champions League-kvalifiseringen onsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Kristoffer Ajer og Celtic gikk på en blemme i Champions League-kvalifiseringen onsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Celtics tap i mesterligakvalifiseringen skapte krisetilstander i klubben til Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi. Manageren blåste ut etter fadesen.

Ungarske Ferencvaros vant 2-1 i Glasgow onsdag, og norske Tokmac Guen avgjorde. Etter nederlaget sparte ikke manager Neil Lennon på noe. Både storavisen Daily Record og nyhetsbyrået PA kalte medieseansen sensasjonell og karakteriserte Lennons uttalelser som «å slippe en bombe».

Lennon stilte først spørsmål ved innstillingen til sine spillere før han var mer direkte:

– Flere spillere ønsker seg bort, sa han.

Lennon nevnte ingen navn. Daily Record følger Celtic svært tett, og de lister opp fem navn på spillere som kan ha vært i Lennons tanker. En av disse er Ajer. Han har vært i spekulasjonene rundt et klubbskifte de siste månedene. I mars sa Ajers tidligere mangeårige agent Tore Pedersen dette:

– Han forlenger ikke med Celtic og forsvinner i sommer. Det er flere klubber som er interesserte uten at jeg kan gå mer innpå navn. Det er mange som har fulgt ham over en lengre periode.

Det ble ikke tatt godt imot i den skotske storklubben.

– Jeg tror agenten har skutt seg selv i foten her. Vi har Kris bundet til oss på en langtidskontrakt, så det er vi og ingen andre som bestemmer, sa Lennon i kjølvannet av uttalelsene.

Siden har Ajer byttet management til det nederlandske selskapet SEG.

Både Ajer og Elyounoussi spilte hele kampen onsdag. I sitt tekst-referat skrev Daily Record i 1.-omgangen blant annet at det «er nesten umulig å beskrive hvor dårlig Celtic spiller».

Tapet gjør at Celtic kan glemme mulige gigantinntekter på opp til 400 millioner kroner fra Champions League og i stedet håpe på plass i europaligaen.

Personvernpolicy