Iversen tok en Northug-målgang i Toppidrettsveka – brøt ut i gråt da han fikk spørsmål om vennen

Emil Iversen bremset opp før han gikk i mål som nummer tre på sprinten i Toppidrettsveka, i en kopi av Petter Northugs ikoniske målgang fra VM i Holmenkollen.
Emil Iversen bremset opp før han gikk i mål som nummer tre på sprinten i Toppidrettsveka, i en kopi av Petter Northugs ikoniske målgang fra VM i Holmenkollen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Emil Iversen vant B-finalen i Toppidrettsveka, og kopierte Petter Northugs ikoniske målgang fra VM i Holmenkollen. Johannes Høsflot Klæbo vant A-finalen enkelt.

Emil Iversen vant B-finalen i Toppidrettsveka, og kopierte Petter Northugs ikoniske målgang fra VM i Holmenkollen. Johannes Høsflot Klæbo vant A-finalen enkelt.

Emil Iversen tok tredjeplassen da han slo Håkon Skaanes i B-finalen. Det gjør at Iversen fortsatt har los på teten sammenlagt i Toppidrettsveka.

Iversen kopierte Petter Northugs målgang fra Holmenkollen-VM der han bremset ned før han passerte målstreken. Det gjorde han få timer etter at vennen hadde forklart seg om sine rusproblemer på en pressekonferanse i Trondheim.

– Døra er åpen

Etter finalen brøt Iversen ut i gråt da han fikk spørsmål fra NRK om hvordan det var å høre detaljene om Northugs dobbeltliv.

– Jeg skal ikke uttale meg om hva som er lurt at Petter skal gjøre. Det får han finne ut selv. Men døra vår er åpen, han har vært en kanonviktig brikke for meg i min karriere og vist vei. Så døra er åpen. Alle i Skiforbundet er glad i Petter, sa Iversen før tårene strømmet.

Iversen la ikke skjul på at han er lei seg.

– Ja, jeg er vel det. Jeg er ikke noe glad. Men jeg har troa på at det kan bli bra, sier Iversen.

Enkel seier for Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo vant seinere A-finalen, men tok ikke helt av etter seieren. Banen var nemlig lagt opp slik at den ene av de to traseene det ble gått i var betydelig raskere enn den andre. Klæbo gikk i den raske, og Erik Valnes var sjanseløs.

– Det kan ikke sammenlignes, starter du i høyre skal det veldig mye til å bli tatt igjen. Banene er ikke jevne, og det er så stor fordel å ha banen til høyre at det nytter ikke, sa Klæbo til NRK.

Toppidrettsveka avsluttes med en 15 kilometer lang skøyteetappe lørdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden