Sykkelstjerne etter grusom velt: – Legene reddet livet mitt

Fabio Jakobsen veltet stygt på tampen av åpningsetappen i Polen. Foto: Tomasz Markowski / AP / NTB scanpix
Fabio Jakobsen veltet stygt på tampen av åpningsetappen i Polen. Foto: Tomasz Markowski / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nederlandske sykkelstjernen Fabio Jakobsen takker nå det medisinske personellet som behandlet ham i sekundene etter skrekkvelten i Tour de Pologne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jakobsen ble livstruende skadd da han gikk i asfalten i spurten på åpningsetappen i Polen tidligere denne måneden. 23-åringen pådro seg alvorlige hodeskader og ble lagt i kunstig koma.

Nå snakker sykkelprofilen om velten som satte en alvorlig støkk i hele sykkelmiljøet.

«Intensivlegene og sykepleierne ved målstreken i Katowice reddet livet mitt, og for det er jeg ekstremt takknemlig», skriver Jakobsen i en uttalelse på nettsidene til Deceuninck-Quick-Step-laget.

Han tilbrakte den første uken etter den fryktelige velten på St. Barbara-sykehuset i Sosnowiec.

«Her opererte de meg øyeblikkelig i fem timer og ga meg sjansen til å leve. Jeg er evig takknemlig overfor alle de ansatte på sykehuset», skriver syklisten.

«Jeg hadde en mørk og vanskelig periode på intensivavdelingen, der jeg var redd for ikke å overleve», fortsetter 23-åringen, som takker for han fikk ha familien ved sin side.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Det ga meg styrke», skriver han.

I forrige uke ble han overflyttet til sykehuset i Leiden i hjemlandet, og nå opplyser Jakobsen at han er utskrevet og sendt hjem. Der fortsetter rehabiliteringen.

De neste månedene kommer til å inneholde mye hvile som følge av den alvorlige hjernerystelsen han pådro seg. I tillegg venter en rekke nye operasjoner som følge av skadene han pådro seg i ansiktet.

Jakobsen takker avslutningsvis for alle støttemeldinger den siste tiden.