Ny Molde-smell da Sarpsborg bykset oppover tabellen

Ole Jørgen Halvorsen jubler for det som ble Sarpsborgs vinnermål i 2-1-seieren over serietoer Molde. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
Ole Jørgen Halvorsen jubler for det som ble Sarpsborgs vinnermål i 2-1-seieren over serietoer Molde. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Gulljagende Molde tapte for annen gang på rad i Eliteserien lørdag. Sarpsborg vant 2-1 på eget gress og er på full fart oppover tabellen.

Ole Jørgen Halvorsens scoring tidlig i 2. omgang skilte til slutt lagene. Mustafa Abdellaoue sendte hjemmelaget i ledelsen på straffespark før pause, mens Eirik Ulland Andersen sto bak gjestenes trøstemål.

Serietoer Molde hadde sjanser nok til å snu kampen til seier, men Sarpsborg var skarpest foran mål.

Dermed røk bortelaget på sitt andre strake tap og risikerer å tape ytterligere terreng til serieleder Bodø/Glimt. I øyeblikket skiller det fire poeng lagene i mellom, men Glimt har to kamper mindre spilt.

Søndag kan avstanden øke til sju poeng dersom serielederen slår Sandefjord borte. Sarpsborg er nummer åtte på tabellen, 18 poeng bak Glimt.

Straffet Molde

Serietoer Molde røk 1-2 for Brann sist og kom skjevt ut også lørdag. Det var riktignok gjestene som fikk den første virkelig store sjansen da venstreback Kristoffer Haugen ble frispilt på venstresiden og fant Eirik Ulland Andersen foran mål. Avslutningen fra sju meter parerte Sarpsborg-keeper Aslak Falch på strålende vis.

Scoring ble det i stedet i motsatt ende av banen rett etterpå. Halvtimen var spilt da Sarpsborg-spissen Jørgen Strand Larsen ble lagt i bakken med ulovlige midler etter et soloraid på gjestenes banehalvdel. På det påfølgende straffesparket fra Mustafa Abdellaoue gikk Molde-keeper Andreas Linde feil vei og måtte se hjemmelaget ta ledelsen.

Flere mål ble det ikke før pause, men Molde kunne fort både utliknet og tatt ledelsen. Først måtte Leke James se Sarpsborg-keeper Falch snappe ballen rett foran ham i god posisjon, og deretter tuppet Ulland Andersen ballen rett utenfor alene med keeper.

Halvorsen doblet

Mens Molde sløste med sine sjanser, viste hjemmelaget en helt annen effektivitet. Elleve minutter ut i annen omgang doblet Sarpsborg ledelsen. Ismaila Coulibaly slo den målgivende pasningen da Ole Jørgen Halvorsen overlistet Molde-keeper Linde med venstrefoten.

Da så hjemmelaget ut til å ha brukbar kontroll på kampen, men det gikk kun tre minutter før situasjonen ble langt mer nervøs igjen for trener Mikael Stahre.

Fredrik Aursnes slo innlegget, og inne foran mål stanget Ulland Andersen ballen i lengste hjørne.

Nærmere kom imidlertid ikke gjestene poeng i Sarpsborg. Dermed tok hjemmelaget tre meget sterke poeng på eget gress.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden