Thiago Silva vil avslutte tiden i PSG med CL-triumf: – Det er drømmen

Thiago Silva er stolt over karrieren i PSG og vil avslutte tiden i Frankrike med seier i mesterligaen. Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix
Thiago Silva er stolt over karrieren i PSG og vil avslutte tiden i Frankrike med seier i mesterligaen. Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Som hjemlig trippelmester håper Paris Saint-Germain å avslutte sesongen med å endelig heve mesterliga-trofeet. Det er Thiago Silvas siste sjanse i klubben.

Den brasilianske midtstopperen har spilt for franskmennene siden han ankom sammen med Zlatan Ibrahimovic fra Milan i 2012, men Champions League-triumfen har uteblitt. Selv etter åtte år med Ligue 1 titler og flere superstjerner inn dørene i Paris.

Kontrakten til Silva går ut når sesongen er ferdig og PSG-karrieren vil midtstopperen aller helst krone med trofeet klubben har lengtet mest etter.

– Jeg håper å avslutte eventyret med å vinne Champions League. Det er drømmen. Turneringen er så viktig for spillerne, men også for klubben. Det var målet å vinne den da jeg kom hit, sier Silva til nyhetsbyrået AFP.

Etter flere sesonger med tidlig exit i mesterligaen har det franske storlaget nå en gyllen mulighet til å nå hele veien til finale. For etter å ha slått ut Erling Braut Haalands Dortmund før koronapandemien stanset sesongen, er laget klare for kvartfinale, med en relativt «enkel» vei til finalen på Estádio da Luz.

I kvartfinalen onsdag kveld venter overraskelseslaget Atalanta og tar PSG seg videre derfra, møter de vinneren av oppgjøret mellom RB Leipzig og Atlético Madrid i semifinalen.

Uansett hvordan hans siste sesong i klubben ender, kommer Silva til å se tilbake på åtte innholdsrike år i fransk fotball.

– Det er ikke lett å bli i Paris Saint-Germain i åtte år. Jeg er virkelig glad for alt jeg har utrettet her, og hvordan fansen har endt opp med å respektere meg. Det er fantastisk, sier Silva, som enda ikke har funnet nytt lag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden