Thiago Silva vil avslutte tiden i PSG med CL-triumf: – Det er drømmen

Thiago Silva er stolt over karrieren i PSG og vil avslutte tiden i Frankrike med seier i mesterligaen. Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix
Thiago Silva er stolt over karrieren i PSG og vil avslutte tiden i Frankrike med seier i mesterligaen. Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Som hjemlig trippelmester håper Paris Saint-Germain å avslutte sesongen med å endelig heve mesterliga-trofeet. Det er Thiago Silvas siste sjanse i klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den brasilianske midtstopperen har spilt for franskmennene siden han ankom sammen med Zlatan Ibrahimovic fra Milan i 2012, men Champions League-triumfen har uteblitt. Selv etter åtte år med Ligue 1 titler og flere superstjerner inn dørene i Paris.

Kontrakten til Silva går ut når sesongen er ferdig og PSG-karrieren vil midtstopperen aller helst krone med trofeet klubben har lengtet mest etter.

– Jeg håper å avslutte eventyret med å vinne Champions League. Det er drømmen. Turneringen er så viktig for spillerne, men også for klubben. Det var målet å vinne den da jeg kom hit, sier Silva til nyhetsbyrået AFP.

Etter flere sesonger med tidlig exit i mesterligaen har det franske storlaget nå en gyllen mulighet til å nå hele veien til finale. For etter å ha slått ut Erling Braut Haalands Dortmund før koronapandemien stanset sesongen, er laget klare for kvartfinale, med en relativt «enkel» vei til finalen på Estádio da Luz.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I kvartfinalen onsdag kveld venter overraskelseslaget Atalanta og tar PSG seg videre derfra, møter de vinneren av oppgjøret mellom RB Leipzig og Atlético Madrid i semifinalen.

Uansett hvordan hans siste sesong i klubben ender, kommer Silva til å se tilbake på åtte innholdsrike år i fransk fotball.

– Det er ikke lett å bli i Paris Saint-Germain i åtte år. Jeg er virkelig glad for alt jeg har utrettet her, og hvordan fansen har endt opp med å respektere meg. Det er fantastisk, sier Silva, som enda ikke har funnet nytt lag.