Brann tuktet Molde med Brutter'n på tribunen

Kommende Brann-trener Kåre Ingebrigtsen satt på tribunen under kampen mot Molde mandag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Med nytilsatt Brann-trener Kåre Ingebrigtsen vant rødtrøyene 2-1 i Molde og tok med seg tre poeng til Bergen fra Romsdal for første gang siden 2006.

Ingebrigtsen tiltrer ikke trenerrollen i sin nye klubb før torsdag, men så ut til å kose seg stort på tribunen i Moldes storstue ned ved sjøen.

Det var nemlig Lars Arne Nilsens assistent Robert Hauge som styrte Brann-spillerne fra benken.

Ifølge NTBs livetjeneste var dette Branns første kamp på 1897 dager uten Lars Arne Nilsen på trenerbenken. Nilsen måtte gå etter 1-2-tapet for Vålerenga sist runde.

Mandag kveld var ikke Nilsen savnet. Ni minutter etter pause satte Jon-Helge-Tveita inn seiersmålet til 2-1 nærmest med knærne etter en corner.

Molde kjørte hardt på for utligning i sluttminuttene, men de maktet nesten utrolig nok ikke å score. Dermed har de fortsatt fire poeng opp til serieleder Bodø/Glimt med én kamp mer spilt.

Tre poeng til Brann plasserer dem på 7.-plass på tabellen.

Molde gikk på sitt tredje tap på fem kamper.

- Det er lenge siden jeg har spilt Mourinho-fotball på denne stadion. Jeg synes at vi forsvarte oss godt, og det er utrolig deilig med tre poeng. Dette er kanskje den beste seieren på Molde stadion for min del. Det er en liten revansjefølelse, sa tidligere Molde-spiller Vegard Forren til Eurosport.

Forren fikk sparken i Molde før sesongen kom i gang på grunn av utenomsportslige forhold.

Nesten to

Moldes tap var det første på hjemmebane i Eliteserien på nesten to år under trener Erling Moes ledelse.

- Vi skulle hatt to straffer, og da hadde vi vunnet denne kampen her, sa innbytter og midtbanemotor Magnus Wolff Eikrem.

12 minutter var spilt da Brann tok ledelsen på lagets første sjanse. Jon-Helge Tveita tredde kaptein Daniel Pedersen igjennom, og dansken sendte ballen ned mellom beina til Molde-keeper Andreas Linde og i mål.

Bare fire minutter senere slo Molde tilbake, og målet var signert Ola Brynhildsen. Scoringen var den tidligere Stabæk-spillerens fjerde for Molde årets eliteserie. Unggutten fikk sjansen fra start for sjette gang denne sesongen. Kristoffer Haugen var nest sist på ballen.

Samme Brynhildsen hadde en kjempesjanse til å legge på til 2-0 drøye ti minutter senere. Til slutt var det Vegard Forren som ryddet opp etter en stor tabbe tidligere i angrepet.

Større

Det spørs om ikke Branns mulighet rett før pause var en enda større sjanse. Først var det Gilbert Koomson som mislyktes alene med Andreas Linde, og så var det Daouda Bamba som ikke klarte å sette returen i mål.

Mot spillets gang var det Brann som gikk opp i 2-1 ni minutter ut i 2. omgang. 28 år gamle Tveita fikk sjansen fra start for første gang i årets serie og svarte altså med scoring i sin sjette opptreden i Eliteserien for sesongen.

Brann kunne ha lagt på til 3-1 i det 72. minutt da Daouda Bamba kom alene keeper etter et langt løp, men avslutningen gikk rett i klypene på Andreas Linde.

Like etterpå reddet først Håkon Opdal en ny stor Molde-sjanse, før Vegard Forren fulgte opp med å redde på streken ved å heade ballen vekk. Det var sterkt av den tidligere Molde-spilleren. Ikke mange sekundene etter kunne Molde fått straffespark, men det ville ikke dommer Espen Eskås være med på.