Nedslående beskjed fra Raja til idretten

Kulturminister Abid Raja (V) hadde ikke noen oppløftende beskjed å gi idrettspresident Berit Kjøll på mandagens møte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kulturminister Abid Raja (V) hadde ikke noen oppløftende beskjed å gi idrettspresident Berit Kjøll på mandagens møte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene vil fortsatt ikke gi noen åpningsdato for kamper og treninger for voksne i breddeidretten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er klart etter et møte mellom norske idrettstopper og kulturminister Abid Raja (V) og helseminister Bent Høie (H).

Norges idrettsforbund og særforbundene har i lang tid håpet på en åpning for breddeidrett også for dem over 19 år. Fredag fikk de en nedtur i form av regjeringens siste smittevernoppdatering, og beskjeden var likelydende etter mandagens møte.

– Vi skulle gjerne sett at vi kunne fortsette den gradvise gjenåpningen av samfunnet, og vi håper vi kan det snart. Men med den smitteøkningen som er i samfunnet nå, kan vi ikke ta sjanser, sa Raja etter møtet.

– Det er ikke tilrådelig at man åpner opp for ytterligere kontakt. Gjenåpningen av breddeidretten må settes på vent, fastslo kulturministeren.

Barn og ungdom har kunnet trene med kontakt og spille kamper siden 1. august, men myndighetene har ikke ønsket å gi det samme unntaket fra énmetersregelen for seniorene i breddeidretten.

Det ble anslått at breddeidretten kunne åpne opp helt fra 1. september, men den siste tids smitteoppblomstring sørget for en ny utsettelse.

– Vi hadde ønsket å gi idretten det unntaket, og de hadde fått det om smittesituasjonen tilsa det. Men det gjør den ikke, sa Høie før helgen.