Hovland avsluttet PGA-mesterskapet med sterk runde – Unggutt sjokkerte og kapret seieren

Viktor Hovland hadde en god dag på golfbanen i avslutningsrunden i PGA-mesterskapet. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB scanpix
Viktor Hovland hadde en god dag på golfbanen i avslutningsrunden i PGA-mesterskapet. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Viktor Hovland slo tilbake med en god sisterunde i PGA-mesterskapet i San Francisco søndag. Nordmannen klatret til 33.-plass, mens Collin Morikawa vant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovland senket fem birdieputter og holdt seg til bare en bogey og endte dermed fire slag under par på siste og avgjørende dag i årets første majorturnering. Det gjorde at han klatret 26 plasser oppover på resultatlisten.

23-åringen Collin Morikawa gikk en strålende avslutningsrunde seks slag under par og knep seieren. Seieren sikret han blant annet med en eagle på hull 16. Overraskelsesmannen har bare tre seirer på PGA-touren.

Morikawa endte totalt 13 slag under par, og vant med to slags margin ned til britiske Paul Casey. Matthew Wolff tok tredjeplassen.

Satt nesten eagleputt

Hovland startet stabilt med par på sine tre første hull, før han skulle sette standarden for den gode avslutningsrunden med to birdie på rad.

På hull 4 var han tidlig inne på green og hadde ingen problemer med å sette birdieputten på en drøy meter. På neste hull ble det birdie med en putt på 2,5 meter etter et godt utslag på par 3-hullet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagens første og eneste bogey kom på hull åtte da Hovland gikk i bunkeren, men to hull senere skulle han starte å briljere igjen.

Med to kraftfulle slag på til sammen 500 meter var det norske golfesset på green på par 5-hullet. Fra åtte meter var eagle-putten nær ved å gå inn, men Hovland endte en drøy halvmeter fra hullet og fikk dagens tredje birdie istedenfor.

På hull 14 kom det ny birdie etter en mesterlig putt på nesten 14 meter, før dagens femte og siste birdie kom på tredje siste hull.

Rankinghopp?

Dermed ble det til slutt en god majorturnering for Hovland, som gjør at han også kan klatre på rankinglistene der han ligger som verdens 31. beste golfspiller, før rankingen oppdateres mandag.

Tittelen som Nordens beste golfspiller beholder han også, ettersom nærmeste utfordrer Henrik Stenson ikke klarte cuten i PGA-mesterskapet.

Vinneren stikker av med hele elleve millioner dollar, som tilsvarer nesten 100 millioner kroner.