Skottlands førsteminister ikke nådig etter smitte hos Aberdeen-spillerne: – Totalt uakseptabelt

Den skotske førsteministeren Nicola Sturgeon kritiserer de åtte Aberdeen-spillere som trosset koronatiltak og førte til en utsatt kamp. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix
Den skotske førsteministeren Nicola Sturgeon kritiserer de åtte Aberdeen-spillere som trosset koronatiltak og førte til en utsatt kamp. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nicola Sturgeon kritiserer de åtte Aberdeen-spillerne som trosset coronatiltak og dro på bar. Helgens kamp utsettes etter to av spillerne fikk påvist covid-19.

Fredag ble det kjent at lørdagens kamp mellom Aberdeen og St. Johnstone utsettes. I tillegg til de to spillerne som ble smittet av coronaviruset, må ytterligere seks spillere i 14 dagers karantene.

Utsettelsen av kampen tok Sturgeon seg tid til å omtale på fredagens pressekonferanse om spredningen av coronaviruset i Skottland. Der fordømte hun i sterke ordelag spillerne som brøt coronatiltakene det skotske fotballforbundet (SFA), ligaforeningen (SFPL) og regjeringen hadde blitt enige om.

– Det er klart at alle åtte spillerne dro til en bar i Aberdeen (forrige) lørdag. Ved å gjøre det brøt de åpenlyst hva det SFA, SFPL og den skotske regjeringen hadde blitt enige om, som for å si det mildt, er totalt uakseptabelt, sa den skotske førsteministeren.

Beklager

Onsdag gjeninnførte Skottland nedstengningstiltak i og rundt Aberdeen, etter at det ble registrert en økning i nye smittetilfeller i byen.

Aberdeens trener Derek McInnes beklager på vegne av spillerne etter opptrinnet som satte den skotske sesongen i fare.

– Spillerne er fulle av anger. De har gjort en virkelig stor bedømmelsesfeil. Vi angrer veldig på innvirkningen dette har på skotsk fotball, sa McInnes.

20. august

Han fortsatte:

– For noen uker siden var vi henrykte over muligheten til å spille fotball igjen. At vi satte det i fare gjennom spillernes handlinger er ekstremt skuffende.

Treneren sier også at spillernes brudd på reglene skal behandles internt og at han forstår kritikken mot klubben, før han igjen beklager.

Kampen mot St. Johnstone er utsatt til 20. august.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden