Suveren Klæbo vant enkelt i finalen: – Han er jo umulig

Johannes Høsflot Klæbo var en blid kar etter seieren i fredagens sprint i Blink-festivalen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.
Johannes Høsflot Klæbo var en blid kar etter seieren i fredagens sprint i Blink-festivalen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Konkurrentene bare ristet på hodet av Johannes Høsflot Klæbos oppvisning på rulleski i mennenes langrennssprint på Blinkfestivalen i Sandnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erik Valnes var favoritt til å ta seg til finale mot Klæbo, men i semifinalen mot Tefre gikk mannen fra Førde seirende ut.

Da ble det klart for sprintduell i finalen mot storfavoritt Klæbo, som enkelt lekte seg til seieren med en overlegen finale etter like overlegne utslagsrunder før det.

– Jeg har jo ikke sjans, for han er jo så god så. Han er jo umulig, men det er kult når man får sjansen til å måle seg, sa Tefre til NRK.

I kvartfinalen ble Ansgar Evensen slått og i semifinalen hadde ikke Sindre Bjørnestad Skar muligheten til å holde følge med suverene Klæbo.

Klæbo selv mente det hadde vært en tung dag. Kanskje ikke så rart. Torsdag kjørte han til hytta på Skeikampen fra Trondheim. Klokka fem fredag morgen ble han vekket av pappa og turen gikk til videre til Sandnes med bil. Klokka 15 var han ute på treningstur etter ankomst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Egen klasse

Noen timer senere var han helt i egen klasse i det flotte sprintanlegget noen små kilometer utenfor sentrum i Sandnes.

– Det var tungt å komme i gang med sprint igjen. Sist gang var under NM på Konnerud. Det var artig med startnummer på brystet igjen og få trykket litt til, sa Klæbo til NTB.

Klæbo fryktet helt i starten av kvartfinalen at turen ville bli bortkastet.

– Jeg fryktet at det ville bli 14 timers biltur og ett heat. Men heldigvis tok jeg meg videre, og det handlet om å gå så fort jeg klarte. Det var heldigvis godt nok i dag.

Forklaring

Det kjentes ganske tungt ut, men det så rett og slett pent og imponerende ut.

– Kanskje er følelsen annerledes enn det ser ut til. Jeg har trent bra i lang tid, og kroppen har vært fin. Bilturen bidro nok til at følelsen kjentes tyngre ut enn det var. Det var artig å konkurrere og artig å være i Sandnes for første gang.

Lørdag deltar Klæbo på 15-kilometeren samme sted. Rett etter konkurransen går ferden tilbake i retning Trondheim igjen.