Hagen skrev under for israelsk lag

Carl Fredrik Hagen skal sykle for Israel Start-Up Nation fra neste sesong. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Carl Fredrik Hagen skal sykle for Israel Start-Up Nation fra neste sesong. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske proffsyklisten Carl Fredrik Hagen (28) blir lagkamerat med Chris Froome i Israel Start-Up Nation (ISN).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser det israelske verdenstourlaget på sitt nettsted.

Hagen sykler nå for Lotto Soudal, der han fikk sitt internasjonale gjennombrudd i fjor med 8.-plass sammenlagt i Vuelta a España.

Fra 2021-sesongen blir han lagkamerat med blant andre stjernerytteren Chris Froome.

– Jeg er veldig fornøyd med å få en talentfull rytter som Carl Fredrik Hagen inn i laget vårt. 8.-plassen hans fra Vueltaen i fjor gir en indikasjon på potensialet hans, både for egne sjanser og som støtterytter for Chris Froome i Grand Tour-rittene, sier lageier Sylvan Adams.

TV 2 erfarte i helgen at ISN ble neste stopp for Hagen. Da skrev kanalen at en viktig årsak til lagvalget er at han får beholde sin trener Erik Alexander Nordby.

– Jeg ser fram til å utvikle meg videre i et lag med ambisjoner om å være en utfordrer i de største rittene, og til å jobbe sammen med noen av verdens beste ryttere, sier Hagen til ISNs nettsted.

Nordmannen sesongdebuterer med Lotto Soudal i etapperittet Tour de l'Ain i Frankrike. Rittet starter fredag og avsluttes søndag. Senere i sesongen skal ha blant annet sykle VM og Giro d'Italia.