Avslutning på det jevne for Hovland, 59.-plass i WGC-debuten

Viktor Hovland avsluttet WGC-turneringen i Memphis med en runde ett slag under par. Foto: Mark Humphrey, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Viktor Hovland gikk siste runde i helgens WGC-turnering i golf ett slag under par og unngikk å falle ytterligere på listene. Han endte på delt 59.-plass.

Etter å ha vært helt oppe på delt 9.-plass etter første dag førte to svake runder henholdsvis fem og to slag over par til at nordmannen falt helt ned til delt 61.-plass i turneringen med 78 deltakere. Søndagens runde gjorde at han klatret noen få plasser.

Det startet ikke så bra for Hovland, som på 3. hull slo ballen i vannet og måtte tåle en bogey. Det ble imidlertid dagens eneste bogey. På siste halvdel av runden greide han birdie på 10. og 16. hull, og dermed kom han under par for dagen.

Totalt endte han tre slag over par etter rundene 67-75-72-69. Han hadde 14 spillere bak seg på den endelige resultatlista.

Thomas til topps

Da Hovland var ferdig med sin runde hadde lederne ennå ikke slått ut for dagen. Justin Thomas startet dagen fire slag bak lederen, men endte opp som vinner etter en sterk 65-runde og er i kraft av seieren ny verdensener. Han seiret tre slag foran kvartetten Daniel Berger, Tom Lewis, Phil Mickelson og fjorårsvinner Brooks Koepka.

– Dette betyr mye, spesielt på grunn av måten jeg gjorde det, sa Thomas.

– Tidligere har jeg slitt med å komme bakfra, for jeg ble for opptatt av hvor langt bak jeg var.

I godt selskap

Den 27-årige amerikaneren ble den tredje yngste spiller på PGA-touren de siste 60 årene som har rundet 13 titler, etter Tiger Woods og Jack Nicklaus. Han skjøv Rory McIlroy ned fra tredjeplassen på den lista.

Brendon Todd, som ledet før siste runde, falt til delt 15.-plass etter en runde på 75 slag.

Turneringen i Memphis var første gang Hovland deltok i en WGC-turnering, som er de mest prestisjetunge og pengestinne turneringene utenom majorturneringene.