Lars Arne Nilsen taus etter at Vålerenga senket Brann

Vålerenga jubler etter at Bård Finne har sendt laget i ledelsen mot Brann. hans andre scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Vålerenga på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter å ha blitt satt på plass av Molde onsdag, slo Vålerenga tilbake og beseiret Brann 2-1 i Eliteserien lørdag. Presset på Brann-treneren øker.

Lars Arne Nilsen forlot stadion uten å snakke med verken rettighetshaver eller de ventende journalistene. Det begynner å ligne krise for Brann-treneren og hans lag etter den femte strake kampen uten seier, et oppgjør der alle tre målene kom på straffespark.

Kampens første straffe kom allerede før ti minutter var spilt. Branns Kristoffer Barmen satte ballen trygt i mål. Straffescoringer fra Bård Finne både før og etter pause gjør derimot at Vålerenga kan ta med seg samtlige tre poeng hjem til Oslo.

– Det er deilig. Det var tungt de første fem minuttene, men så begynte vi å spille. Jeg synes vi var klart best, sa Bård Finne til TV Norge etter kampen.

Med seieren henger Vålerenga med i kampen om plassene bak overlegne Molde og Bodø/Glimt.

Tøft program

Seieren kan gi en viktig motivasjonsboost for Vålerenga, som møter Bodø/Glimt om en uke.

– Vi begynner å etablere oss der oppe. Det er to lag som er ekstremt gode. Kan vi holde den avstanden vi har nå og hente trepoengere så ser vi sterke ut, sa Finne.

Trener Dag-Eilev Fagermo takket det medisinske apparatet.

– Det så ut som en slagmark i pausen, men likevel står gutta på, det er helt fantastisk. Fysioterapeuten vår har jobbet døgnet rundt de siste dagene. Det er en helt fantastisk jobb av det medisinske apparatet som gjør at gutta kan spille, selv om de kanskje ikke burde det, sa han til Eurosport.

God Brann-start

Gilbert Koomson fikk en god mulighet før to minutter var spilt. Han fikk god plass utenfor hjørnet av femmeteren, men skuddet var ikke godt nok til å overliste keeper Kristoffer Klaesson. Han måtte derimot gi hjørnespark der Daniel Pedersen headet ballen i stolpen.

Brann tok ledelsen før ti minutter var spilt. Dommer Svein Oddvar Moen dømte straffe etter en duell mellom Branns Daouda Bamba og Vålerengas Ivan Näsberg. Näsberg hadde en arm delvis rundt Bamba, men straffen så ut til å være av det billigere slaget.

Straffen ble satt iskaldt i nettet av Kristoffer Barmen, og Brann gikk fortjent opp i ledelsen.

Finne-dobbel

Vålerenga kom mer med utover i omgangen, spesielt etter at de fikk inn utligningen, som også den kom på straffespark. Aron Dønnum skjøt ballen i hånden til Robert Taylor. Håkon Opdal var på straffen, men Bård Finnes skudd var hardt nok til at veteranen ikke klarte å stoppe ballen.

Kveldens tredje straffespark kom rett etter lagene hadde kommet ut igjen av garderoben. Ruben Kristiansen felte Matthías Vilhjálmsson i omgangens første angrep.

Bård Finne fikk igjen muligheten fra straffemerket. Denne gangen gikk Opdal feil vei, og gjestene ledet.

20 minutter før full tid ropte Vålerenga igjen på straffe. En heading fra Benjamin Stokke traff armen til Thomas Grøgaard, men dommer Moen mente armen var i en naturlig posisjon.

Jon-Helge Tveita var nær ved å utligne for hjemmelaget med en heading sju minutter før full tid.

– Utrolig skuffet

Nærmere kom ikke Brann, som dermed fortsetter den dårlige perioden. Etter å ha slått Sandefjord 12. juli står laget med tre tap og to uavgjorte.

– Det er vanskelig å sette ord på det. Vi har noe å bevise og er villige til å ofre alt for klubben. Vi klarer det lenge og er fulle av energi, men så ebber det litt ut. Det er jeg utrolig skuffet over, sa målscorer Kristoffer Barmen.

Brann-spillerne får nå en etterlengtet åtte dager lang pause før de møter Molde.