Sørloths Trabzonspor tapte ankesak – bannlyst fra mesterligaen

Etter en forrykende sesong i Tyrkia får ikke Sørloth spille mesterliga kommende sesong etter at Trabzonspor tapte ankesaken med Uefa. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Etter en forrykende sesong i Tyrkia får ikke Sørloth spille mesterliga kommende sesong etter at Trabzonspor tapte ankesaken med Uefa. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Uefa avviste Trabzonspors anke mot avgjørelsen om å utestenge den tyrkiske klubben fra europacupene i ett år. Dermed ryker mesterligaen for Alexander Sørloth.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kommer fram i en uttalelse fra Idrettens voldgiftsrett (CAS) torsdag.

Uefa besluttet tidlig i juni å utestenge klubben fra europacupene fordi de ikke klarte å innfri pålagte regnskapsmål.

Sørloths arbeidsgiver anket utestengelsen til CAS, men tapte saken i motsetning til Manchester City som fikk opphevet sin utestengelse fra europacupene tidligere i juli.

Trabzonspor endte ligasesongen på en andreplass, som hadde gitt dem en plass i kvalifiseringsrundene i mesterligaen.

I uttalelsen fra CAS heter det at den tyrkiske klubben ikke respekterte avtalen med Uefa fra 2016 om det pålagte regnskapsmålet, som medfører utestengelse fra europacupene.

Sørloth endte sesongen i Tyrkia som toppscorer med 24 mål foran Papiss Cissé med 22 mål. Nordmannen er på et lån fra Crystal Palace som varer ett år til.

Personvernpolicy