Sørloths Trabzonspor tapte ankesak – bannlyst fra mesterligaen

Etter en forrykende sesong i Tyrkia får ikke Sørloth spille mesterliga kommende sesong etter at Trabzonspor tapte ankesaken med Uefa. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Etter en forrykende sesong i Tyrkia får ikke Sørloth spille mesterliga kommende sesong etter at Trabzonspor tapte ankesaken med Uefa. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Uefa avviste Trabzonspors anke mot avgjørelsen om å utestenge den tyrkiske klubben fra europacupene i ett år. Dermed ryker mesterligaen for Alexander Sørloth.

Det kommer fram i en uttalelse fra Idrettens voldgiftsrett (CAS) torsdag.

Uefa besluttet tidlig i juni å utestenge klubben fra europacupene fordi de ikke klarte å innfri pålagte regnskapsmål.

Sørloths arbeidsgiver anket utestengelsen til CAS, men tapte saken i motsetning til Manchester City som fikk opphevet sin utestengelse fra europacupene tidligere i juli.

Trabzonspor endte ligasesongen på en andreplass, som hadde gitt dem en plass i kvalifiseringsrundene i mesterligaen.

I uttalelsen fra CAS heter det at den tyrkiske klubben ikke respekterte avtalen med Uefa fra 2016 om det pålagte regnskapsmålet, som medfører utestengelse fra europacupene.

Sørloth endte sesongen i Tyrkia som toppscorer med 24 mål foran Papiss Cissé med 22 mål. Nordmannen er på et lån fra Crystal Palace som varer ett år til.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden