Helland tror homofile i fotballen er redde for jobb-framtiden

Pål André Helland snakker ut om homofili i proffotballen.
Pål André Helland snakker ut om homofili i proffotballen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborg-stjernen Pål André Helland tror homofile fotballspillere frykter de risikerer å miste et utenlandsopphold hvis de står fram.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sier han til Adresseavisen som har intervjuet fotballprofiler på herre- og kvinnesiden om problemet med homofili i fotballen. Det gjør avisen etter det anonyme brevet fra en Premier League-spiller som beskriver tilværelsen som homofil fotballspiller som et mareritt.

– Dessverre ser vi at mange land er langt mer konservative enn oss nordmenn. Jeg tror frykten for å ødelegge for et mulig proffeventyr i utlandet gjør at man ikke ønsker å stå fram som homofil, sier Helland.

– Jobbmulighetene kan ryke, sier han.

Landslagsprofilen Ingrid Syrstad Engen spiller i tysk Bundesliga, og sier det er veldig trist å lese brevet fra den anonyme fotballspilleren i England.

– Jeg syns det er veldig vanskelig å skjønne hvorfor det er sånn. Det må nok gjøres noe på alle plan, som Premier League-spilleren er inne på. Jeg tror også det må slås hardt ned på når folk bruker homofili som skjellsord og slikt, sier hun til Adressa.

Henrik Lunde i Norges Fotballforbund sier at NFF jobber med saken, men at de ikke vet hva som skal til for å få en proffspiller på herresiden til å stå fram som homofil.