Thorsby utvist da Juventus sikret seriegullet

Cristiano Ronaldo gratuleres med målet som ga Juventus ledelsen i søndagens kamp mot Sampdoria, der tre poeng sikret klubbens niende strake seriemesterskap. Foto: Antonio Calanni, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Juventus er italiensk seriemester for niende år på rad. Cristiano Ronaldo bidro med mål og assist da Sampdoria ble slått 2-0. Morten Thorsby ble utvist.

Juventus misbrukte den første matchballen med bortetap mot Udinese torsdag, men lot ikke den neste gå fra seg og er mester to serierunder før slutt.

Ronaldo scoret sitt 31. seriemål for sesongen etter frispark på overtid i første omgang, mens innbytter Federico Bernardeschi satte inn keeperreturen etter portugiserens skudd i det 66. minutt.

Mens klubben tok sitt 35. seriemesterskap, var det den første tittelen for trener Maurizio Sarri. Ni titler på rad er rekord for de fem store ligaene i Europa. Av de ni titlene kom de tre første under Antonio Conte, de fem neste under Massimiliano Allegri.

Ronaldo misset straffespark rett før slutt og er tre mål bak Ciro Immobile i duellen om å bli målkonge i Serie A. Et skår i gleden var det også at Danilo og Paulo Dybala måtte ut med skader før pause.

Thorsby og hans Sampdoria lot seg ikke slå uten kamp, og de skapte visse problemer for hjemmelaget inntil 2-0-scoringen. Ti minutter senere kom nordmannen for sent inn i et taklingsforsøk mot Miralem Pjanic og fikk sitt annet gule kort i kampen. Dermed måtte laget avslutte med ti mann.

Lurte forsvaret

Juventus hadde vunnet bare en av sine fem siste kamper, og laget slet med å finne åpningene også søndag. Seks minutter på overtid i første omgang fikk Juventus frispark da Adrien Rabiot ble stoppet på ulovlig vis. Det var Miralem Pjanic, ikke Ronaldo, som stilte seg opp for å ta frisparket.

Ute til venstre lusket Ronaldo, og Pjanic overrasket gjestene ved å rulle ballen ut til ham. Med et lavt skudd skjøt portugiseren hjemmelaget i ledelse.

Ronaldo burde scoret sitt 32. seriemål etter at Alex Sandro ble felt i det 88. minutt, men han skjøt straffesparket i tverrliggeren og ut.

Immobile-show

Dermed er Ronaldo på etterskudd i duellen om å bli målkonge i Serie A. Immobile gjorde nemlig hattrick i Lazios 5-1-seier over Hellas Verona tidligere søndag.

Kampen om seriesølvet lever for fullt. Inter, som slo Genoa 3-0 lørdag, er ett poeng foran Atalanta (1-1 mot Milan fredag) og Lazio.

Roma festet grepet om 5.-plassen med 2-1 over Fiorentina etter to straffespark fra Jordan Veretout. Milan er fire poeng bak og bare ett foran Napoli i kampen om den siste europaligaplassen.

Lecce tapte 2-3 for Bologna og er fire poeng bak Genoa. Ett av de to lagene følger Brescia og Spal ned til Serie B.

Tre nordmenn var på dommerkortet i Serie A søndag, men både Kristoffer Askildsen (Sampdoria) og Martin Palumbo (Udinese) var ubenyttede reserver. Sistnevnte så sitt lag vinne 1-0 over Cagliari.