Nytt brudd i foten for Ingvild Flugstad Østberg

Det blir ikke flere rulleskirenn for Ingvild Flugstad Østberg i sommer. Langrennsstjernen har igjen pådratt seg et tretthetsbrudd i foten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Det blir ikke flere rulleskirenn for Ingvild Flugstad Østberg i sommer. Langrennsstjernen har igjen pådratt seg et tretthetsbrudd i foten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ingvild Flugstad Østberg har pådratt seg et nytt tretthetsbrudd i foten og kan ikke være med i rulleskirenn før den nye langrennssesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder Norges Skiforbund i en pressemelding søndag. Det gjøres klart at det vil ta tid før hun er tilbake i normal trening.

– Ingvilds nye tretthetsbrudd henger sammen med den krevende balansen mellom trening og restitusjonsfaktorer som ernæring, hvile og søvn. Vi vet at utøvere som i perioder ikke er tilstrekkelig fokusert eller påpasselig med denne balansen er i risiko for stressfrakturer, sier Øystein Andersen, som er medisinsk ansvarlig for langrennslandslaget.

– Dette er selvfølgelig veldig kjedelig, og jeg skal gjøre det jeg kan for å komme meg gjennom dette. Over tid har ikke balansen mellom trening, hvile og ernæring vært optimal, sier Østberg selv.