Tennisstjerne stoppet av karanteneregler

Tennisstjernen Simona Halep har trukket seg fra Palermo Open på grunn av frykt for coronaviruset. Foto: Michel Euler / AP / NTB scanpix
Tennisstjernen Simona Halep har trukket seg fra Palermo Open på grunn av frykt for coronaviruset. Foto: Michel Euler / AP / NTB scanpix

Den rumenske tennisstjernen Simona Halep trekker seg fra Palermo Open etter at Italia endret karantenereglene før helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halep, som er rangert som nummer to på WTA-rankingen, var trekkplasteret for turneringen som skal gå av stabelen på Sicilia i starten av august. Men da Italia fredag endret reglene slik at alle som har vært i Romania må i karantene, valgte hun å trekke seg.

– På grunn av det økende antallet corona-saker i Romania og min angst for å fly internasjonalt i disse tider, har jeg tatt den vonde avgjørelsen om å trekke meg fra Palermo, skriver Halep på Twitter.

Turneringsledelsen opplyser at de har fått bekreftet fra italienske myndigheter at Halep og de andre tennisstjernene ikke hadde trengt å gå i karantene i Italia, men at det ikke var nok til å få rumeneren til å endre mening.

– Halep har trukket seg på grunn av de nye karantenereglene for reisende fra Romania og Bulgaria, melder turneringen.

Halep skulle være den største stjernen i grusturneringen, men den æren får nå i stedet britiske Johanna Konta (ranket som nummer 14), Petra Martic (15) og Marketa Vondrousova (18) kjempe om.