Seattles NHL-lag får norsk navn

Slik er logoen til den nye NHL-klubben Seattle Kraken, som blir med i ligaen fra sesongen 2021-22. Foto: AP / NTB scanpix
Slik er logoen til den nye NHL-klubben Seattle Kraken, som blir med i ligaen fra sesongen 2021-22. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter 19 måneder med diskusjon og spekulasjon avslørte den nye NHL-klubben i Seattle sitt navn. Den skal hete Seattle Kraken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed får den sitt navn etter et sjøuhyre fra norsk folketro.

– Kraken er et navn som kommer fra tilhengerne. Det ble foreslått av dem, og de drev kampanje for det, sa klubbens sportsdirektør Tod Leiweke.

Blant navnene som ble vraket var Sockeyes, Evergreens og Metropolitans. Seattle Metropolitans var et ishockeylag i byen fra 1915 til 1924 og ble i 1917 første amerikanske vinner av Stanley Cup.

Enkelte foreslo også at man skulle prøve å kjøpe Thunderbirds, som er navnet på et lokalt farmerlag i ishockey.

Kraken hadde likevel overveldende støtte fra tilhengerne. Jakten på et navn har pågått siden det i desember 2018 ble bestemt at Seattle får den 32. klubben i NHL.

– Seattle er en by med dyp sjøfartshistorie. Navnet reflekterer tilknytningen til havet og nysgjerrigheten rundt hva som gjemmer seg i det. Det reflekterer også kraften og aggresjonen i sporten vår, sier klubbdirektør Ron Francis ifølge nhl.com.

Ved siden av navnet ble også logoen og drakten (mørkeblå) offentliggjort. Klubben debuterer i NHL i sesongen 2021-22.