Stina Nilsson trives bra som skiskytter

Det har gått fire måneder siden Stina Nilsson skiftet fra langrenn til skiskyting. Hun sier i et intervju med Sportbladet at hun har vil angre på den avgjørelsen.
Det har gått fire måneder siden Stina Nilsson skiftet fra langrenn til skiskyting. Hun sier i et intervju med Sportbladet at hun har vil angre på den avgjørelsen. Foto: Pontus Lundahl/tt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svenske Stina Nilsson bestemte seg for å satse på skiskyting istedenfor langrenn i vinter. Hun er fast bestemt på at hun ikke vil angre på skiftet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kommer fram i et intervju med svenske Sportbladet søndag.

Hun sliter fortsatt med at hun slår hodet i geværet hun har fått på ryggen. På standplass kan det skifte fra himmel og helvete i løpet av kort tid.

Det er derimot ingen tvil om at 27-åringen har avsluttet karrieren som langrennsløper.

– Det var ikke noe fysisk som stoppet meg, men jeg var ferdig med langrenn. Jeg kan ikke gjøre noe halvhjertet så det var skiskyting eller ingenting, sier Stina Nilsson.

I Östersund er man i full gang med forberedelsene til kommende sesong og Nilsson har akkurat avsluttet en hardt treningsøkt.

– Jeg elsker det. Jeg elsker følelsen og kontrastene som skytingen gir meg. Jeg er fornøyd og høy på livet når jeg treffer, men jeg tenker like mye på hvor dårlig jeg er og hvor trist det er når jeg bommer, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Svensk trenerveteran: – Norge skal nok ikke være så høye på pæra

Ikke helt venn med børsa

Hun innrømmer at hun ikke er helt bestevenn med geværet ennå til tross for flere hundre timer og tusenvis av skudd på skytebanen.

– Det er blitt bedre, og jeg lærer meg nye ting hver eneste dag, men jeg slår fortsatt bakhodet i børsa hele tiden, sier hun.

For offentligheten og miljøet har Nilsson vært skiskytter de siste fire månedene, men for henne selv startet skiftet mentalt mye tidligere.

– Jeg tenke allerede etter OL i Pyeongchang at jeg skulle satse på ett OL til før jeg skulle bytte til skiskyting, sier hun.

Les også: Suksesstrener hyller Nilssons valg

Mer glad

– Er du en gladere Stina nå som skiskytter enn som langrennsløper?

– Ja, jeg merker forskjell. Jeg hadde gått og tenkt og diskutert med meg selv om dette valget. Når de diskusjonene var over og jeg havnet i «at nå går jeg for det», så jeg er blitt en gladere person, sier hun.

Skiskytterne skal etter planen innlede kommende verdenscupsesong i finske Kontiolahti siste helgen av november før man fortsetter i Östersund uken etter.