Langrenn: VM-helten slapp med skrekken etter nakke- og kraniebrudd

Tore Ruud Hofstad var utsatt for en stygg sykkelulykke i mai. Nå er den gamle VM-helten tilbake fra rekonvalesens.
Tore Ruud Hofstad var utsatt for en stygg sykkelulykke i mai. Nå er den gamle VM-helten tilbake fra rekonvalesens. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tore Ruud Hofstad var utsatt for en stygg påkjørsel ute på en sykkeltur i mai. Etter brudd i nakken og kraniet er den tidligere langrennsløperen hjemme igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var den 27. mai at Ruud Hofstad var utsatt for ulykken. En ung bilist kom over i feil kjørefelt og traff Ruud Hofstad som var ute på en treningstur på sykkelen. 40-åringen pådro seg brudd i nakken og kraniet og en sprukken milt. Uten sykkelhjelmen hadde ulykken endt mye verre.

Han ble fraktet til Ullevaal universitetssykehus med helikopter. Han har fått tilbakemeldinger fra legene om at han blir bra igjen.

– Det er naturligvis en svært positiv melding å få. Og jeg håper jo at spådommen skal slå til, sier han på sin facebookside.

Han har brukt nakkekrage siden ulykken og skal ha den på de neste fem ukene.

– Jeg ser fram til få den av, men jeg må fortsatt være tålmodig og bruke tid på å komme i gang igjen, sier han.

Ruud Hofstad har etter at han la opp i 2010 stiftet familie og har barn ett og fire år. Takket være sin positive kone og hjelpsomme besteforeldre klarer de seg greit gjennom hverdagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han takker alle støttespillere og hilser spesielt til turkameratene som har vært med å holde humøret oppe når, som han sier, bokstavelig talt har ligget nede med brukket nakke.

Tore Ruud Hofstad var med å vinne fire VM-gull i stafett, tre ordinære stafetter og ett på lagsprint. Han har dessuten individuelt sølv fra VM i Val di Fiemme i 2003 på jaktstarten og bronse fra 15 kilometeren under VM i Oberstdorf i 2005.