Gulltrener Zidane hylles: – En velsignelse sendt fra himmelen

Real Madrids trener Zinedine Zidane kunne feire torsdag.
Real Madrids trener Zinedine Zidane kunne feire torsdag. Foto: Bernat Armangue / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Real Madrid er tilbake på tronen i spansk fotball kun et drøyt år etter at Zinédine Zidane gjorde trenercomeback. 48-åringens statistikk i klubben er ellevill.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag kunne Sergio Ramos og resten av Reals stjernegalleri feire den spanske hovedstadsklubbens 34. seriemesterskap. 2-1-seieren over Villarreal ga gulljubel én runde før slutt.

Mannskapet til Zinédine Zidane har vært i forrykende form siden fotballen i Spania ble gjenopptatt etter koronapausen. Ti strake seirer er fasiten.

Zidane ble hentet tilbake i trenerstolen i mars i fjor. Da var den sportslige situasjonen alt annet enn like lys. Real ble til slutt nummer tre i ligaen og røk ut av mesterligaen i åttedelsfinalen mot Ajax.

Siden da har imidlertid den franske fotballstjernen løftet klubben han også spilte for i glansdagene tilbake til toppen.

11 titler

Zidane, som også trente Real Madrid med stor suksess fra 2016 til 2018, har nå ledet storklubben i totalt 209 kamper. Det har resultert i formidable 11 trofeer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han har vunnet ett trofé for hver 19. kamp, sier Real-president Florentino Pérez ifølge nyhetsbyrået AFP.

Han er mektig imponert over det franskmannen har fått til.

– Han er velsignelse sendt fra himmelen. Forhåpentligvis blir han hos oss i lang tid. Folk kan kritisere ham så mye de ønsker, så lenge han fortsetter å vinne titler, sier Perez.

Glad på innsiden

Zidane selv framsto sedvanlig fattet etter at seriegullet var i boks med seieren over Villarreal.

– Jeg er ikke den som uttrykker meg sterkest. Men på innsiden er jeg veldig glad, sa franskmannen som spilte for Real Madrid i perioden 2001 til 2006.

Han har nå ledet hovedstadsklubben til to seriemesterskap. Det første kom i 2017.