Skuffende Hovland-åpning i Memorial-turneringen

Viktor Hovland startet skuffende i Memorial-turneringen i Ohio. Foto: AP Photo/Darron Cummings/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Viktor Hovland fikk en tøff start under PGA-tourens Memorial-turnering. Med fem bogeys og en dobbeltbogey endte han til slutt to slag over par.

Nordmannen ligger nede på en delt 59.-plass etter at alle har gått ferdig åpningsrunden på den prestisjetunge Memorial-turneringen i Dublin i Ohio.

Hovland gikk tidlig ut på sin runde og starter derfor sent på fredagens runde. Tony Finau er i ensom ledelse åpningsdagen med seks slag under par.

Den norske golfstjernen endte til slutt på 73 slag på runden, og det er sjelden kost fra ham. I forrige uke på den samme banen gikk han på 69, 67, 66 og 71 slag på sine fire runder.

Denne gangen måtte han slite mer. Han startet fra hull ti og de første fem hullene nektet han å slå på par og vekslet mellom birdies og bogeys.

Han lå et slag under par før en dobbeltbogey sendte han ett over halvveis i runden. Siste ni hullene endte med tre bogeys og to birdies.

22-åringen har levert knallsterke turneringer så langt i PGA-touren og har klart cuten i fem strake turneringer etter koronapausen. Hovland kronet storspillet med en knallsterk 3.-plass i forrige PGA-turnering, også den i Ohio.

Fredag må ha virkelig finne tilbake til storspillet for å klare cuten.

Det var ikke bare Hovland som hadde en vond dag på golfbanen. Vinneren av forrige ukes turnering, Collin Morikawa endte fire slag over par, mens toeren Justin Thomas endte på to over par.

Tiger Woods var tilbake på golfbanen etter koronapausen og den tidligere verdenseneren endte sin runde en under par etter fire birdier og tre bogeyer.