Poengrekorden glapp for Liverpool etter tapet for Arsenal

Arsenals Alexandre Lacazette scoret utligningen til 1-1 mot Liverpool i London onsdag kveld. Foto: Glyn Kirk / AP / NTB scanpix
Arsenals Alexandre Lacazette scoret utligningen til 1-1 mot Liverpool i London onsdag kveld. Foto: Glyn Kirk / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Liverpool har hatt en eventyrlig sesong, men poengrekorden til Manchester City kan de glemme etter å ha tapt 1-2 for hardtkjempende Arsenal i London onsdag.

Til tross for de tre poengene så risikerer The Gunners at laget ikke får spille ute i Europa for første gang på 25 år. Laget har derimot bare tre poeng opp til Wolverhampton på 6.-plass, men har både Tottenham og Sheffield United henholdsvis to og tre foran seg. Sander Berges lag har en kamp til gode mot Leicester torsdag.

Arsenals toppscorer Pierre-Emerick Aubameyang ble trolig spart litt fordi laget også har muligheten til å ta seg til europaligaen via FA-cupen. Han kom inn og spilte den siste drøye halvtimen uten å gjøre særlig fra seg.

Offensivt så det innledningsvis bra ut hos seriemester Liverpool før det begynte å kladde. Et par skikkelige forsvarsbrølere gjorde at Arsenal kunne vende kampen og score to ganger.

Jürgen Klopps gutter kan med tapet se langt etter Manchester Citys rekordpoengsum på 100 poeng. Laget har nå 93 poeng og 7 poeng opp til rekorden fra sesongen 2017/18. Det er bare 6 poeng igjen å spille om for laget fra Merseyside.

– Vi fortjente ikke å vinne denne gangen. Vi fortjente å tape etter alle feilene våre. Vi spilte bra i 25 minutter, men de ble straffet oss med de to målene. Det var ikke vår vanlige standard. De var også bedre mentalt til å forsvare seg, sa Liverpool-målvakten Alisson til TV 2.

Startet bra

Det startet lovende for Klopps menn. Etter 12 minutter var Roberto Firmino nær scoring da han presset Emiliano Martínez etter et hasardiøst tilbakespill. Arsenals målvakt skjøt ballen i kroppen på brasilianeren slik at den endte på utsiden av stolpen.

Sadio Mané ga derimot Liverpool 1-0 etter et mønsterangrep som har vært lagets varemerke denne sesongen.

Backen Andy Robertson snappet ballen og satte fart framover. Han fant Firmino på kanten av 16-meteren og som med en krempasning inn i feltet fant han Mane på løp.

Van Dijk-miss

En sjelden feil fra vanligvis solide Virgil van Dijk ble effektivt utnyttet av Alexandre Lacazette ved utligningen til 1-1 etter 32 minutter. Nederlenderen var litt vel nonchalant foran egen 16 meter. Reiss Nelson var dessuten tøff i presset sitt slik at tilbakespillet til Alisson ble for løst. Ballen ble snappet opp av Lacazette som rundet målvakten og scoret sikkert.

Like før pause var en ny slurv i Liverpool-forsvaret som ble til scoring. Et innkast ble sendt tilbake til Alisson som under press fra Nelson sendte ballen rett i beina på Lacazette. Ballen havnet tilbake hos Nelson inne i feltet og han skjøt ballen i mål fra ti meter.

For en gangs skyld denne sesongen fikk man se Klopp fly forbanna på sidelinjen.

– Vi mistet konsentrasjonen to ganger. Vi har veldig gode innledningsvis, men de to situasjonene ødela kampen for oss. Man kan ikke vinne fotballkamper med slike feil. Vi gjør det ikke ofte, men gjorde det denne gangen, sa trener Klopp.

Liverpool satte i gang en storstilt offensiv utover i annen omgang, men Mohamed Salah og de andre manglet det lille ekstra som de har hatt tidligere i sesongen der det meste har gått Liverpools vei. Dessuten sto Martinez nok en gang fram som en solid erstatter i Bernd Lenos skadefravær.

Arsenal har sine to siste kamper borte mot Aston Villa og hjemme mot Watford.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden