Annullerte mål og rødt kort da Vålerenga sto imot Mjøndalen

Vålerengakeeper Kristoffer Klaesson måtte ut med rødt kort tidlig i seieren mot Mjøndalen søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson måtte gå av banen med rødt kort og Mjøndalen fikk to scoringer annullert da Oslo-klubben vant 1-0 i Eliteserien søndag.

Vålerenga tok dermed tre sterke poeng på bortebane.

Fredrik Oldrup Jensen sendte gjestene i føringen tidlig i første omgang, før Kristoffer Klaesson måtte forlate kampen litt etter at halvtimen var spilt. Keeperen hindret Mjøndalens Shuaibu Ibrahim en målsjanse med hånden utenfor 16-meteren.

Mjøndalen fikk ballen i nettet to ganger, men begge ble tatt fra hjemmelaget.

Lars Olden Larsen var farlig nærme utligning ved flere anledninger i andre omgang, men Vegard Hansens mannskap måtte til slutt se seg slått.

Rødt kort

Vålerenga innledet best og fikk en kjempesjanse etter ti minutter. Christian Dahle Borchgrevink la et vakkert innlegg inn mot Matthías Vilhjálmsson, som smalt ballen i tverrliggeren med pannebrasken.

Tre minutter senere satt målet for gjestene. Fredrik Oldrup Jensen stanget ballen inn i metallet og deretter i mål etter en smart stuss fra Borchgrevink.

Markus Nakkim fikk en stor sjanse for Mjøndalen en snau halvtime inn i kampen etter et hjørnespark fra Joackim Olsen Solberg, men Kristoffer Klaesson hindret utligningen med en fantastisk redning.

Noen minutter senere sendte Tonny Brochmann en ball direkte i bakrom, som Klaesson ikke helt hadde kontroll på. Vålerenga-keeperen kastet ut armen utenfor 16-meteren og hindret Ibrahim scoring. Klaesson måtte forlate banen med rødt kort.

Markus Nakkim var ikke helt fornøyd med lagets prestasjon i første omgang.

– Vi slipper inn et dumt mål på en corner. Det er veldig unødvendig, sa Nakkim til Eurosport i pausen.

Vålerenga måtte spille to tredjedeler av kampen med ti mann. Jonatan Tollås Nation var i pausen klar på kampplanen for resten av oppgjøret.

– Vi scorer og så får vi en mann utvist, da blir det egentlig bare å kjempe for å holde de unna, sa Nation.

To annullerte scoringer

Åtte minutter ut i andre omgangen la Dragnes ballen til Olden Larsen, som skjøt via en VIF-spiller og i stolpen.

Etter 74 minutter kunne Brochmann spasere ballen inn i mål etter en heading fra Fredrik Brustad, men dommer Marius Hansen blåste frispark i Vålerengas favør.

I det 82. minutt lå ballen igjen i mål for Mjøndalen. Reservekeeper Kjetil Haug bokset ballen ut, men ble liggende på bakken. Dommeren blåste ikke, så de brunkledde fortsatte spillet og satte ballen i mål. Deretter annullerte Hansen likevel målet.

Mjøndalen presset på i andre omgang og skapte sjanse på sjanse, men fikk ingen godkjente mål.

Laget til Vegard Hansen ligger da på 8.-plass i serien med åtte poeng. Vålerenga har klatret opp til 3.-plass med 12 poeng.