Manchester City kjørte over Newcastle – De Bruyne nærmer seg Premier League-rekord

David Silva storspilte med to målgivende og en frisparkperle i kampen mot Newcastle onsdag.
David Silva storspilte med to målgivende og en frisparkperle i kampen mot Newcastle onsdag. Foto: NTB scanpix

Newcastle United ble spilt trill rundt da Manchester City vant overlegent 5-0 onsdag. Kevin de Bruyne leverte sin 18. assist i Premier League for sesongen.

Etter et skuffende bortetap mot Southampton i forrige ligarunde kunne de blåkledde slippe jubelen løs på hjemmebane onsdag.

Gabriel Jesus åpnet målkontoen før Riyad Mahrez trillet inn mål 2-0 etter en klassisk de Bruyne-assist. Newcastle-spiller Federico Fernández satte inn et selvmål, mens David Silva økte til 4-0 med en frisparkperle. På overtid fastsatte Raheem Sterling sluttresultatet til 5-0.

City ligger komfortabelt på 2.-plass i ligaen med 69 poeng. Newcastle er på 12.-plass med 43 poeng.

Overkjøring

Manchester City skjøt ut fra startblokkene på jakt etter tre poeng, og det tok ikke lang tid før ballen lå i nettet. Gabriel Jesus sendte Pep Guardiolas menn kontrollert og rutinert i ledelsen etter ti minutter.

Ti minutter senere spilte Oleksandr Zintsjenko ballen gjennom til de Bruyne før assist-kongen vartet opp med en målgivende pasning. Belgieren sendte ballen 45 grader inn til Mahrez, som enkelt kunne legge ballen i mål.

Vondt ble verre for Newcastle i andre omgang. Jesus snirklet seg inn mellom Newcastle-forsvaret like før timen var spilt. Ritchie fikk ballen vekk fra brasilianeren med en klarering som gikk rett inn Fernández og i eget mål.

David Silva ble med på festen i det 65. minutt. På frispark fra 18 meter satte spanjolen ballen i nettet bak en sjanseløs Martin Dúbravka. Innbytter Raheem Sterling ville også bli med på scoringslista og satte inn mål nummer fem på overtid.

Kan tangere rekord

Assistkongen de Bruyne kunne fått målgivende nummer 19 tre minutter inn i andre omgang da Foden bommet fra fem meter, men måtte gå av banen med «kun» én assist.

Midtbanespilleren har da 18 målgivende pasninger denne Premier League-sesongen med fire kamper igjen å spille. Thierry Henry innehar Premier League-rekorden med 20 assist for Arsenal i 2002/03-sesongen.

Med bare fire kamper igjen av sesongen er Steve Bruces Newcastle sikret en plass i Premier League neste sesong. Laget møter Watford på lørdag, mens City skal i aksjon mot Brighton samme dag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden