John Arne Riise oppfordrer til brudd på coronareglene i breddefotballen

<p>Fotballprofilen John Arne Riise er trener for 3.-divisjonsklubben Flint Tønsberg som må vente med fullkontaktstrening og kamper.</p>
Fotballprofilen John Arne Riise er trener for 3.-divisjonsklubben Flint Tønsberg som må vente med fullkontaktstrening og kamper. Foto: NTB scanpix

Flint Tønsberg-trener John Arne Riise har oppfordret divisjonskollegaene sine om å bryte forbudet mot fullkontaktstrening for voksne i breddefotballen

Det fremgår av en epost TV 2 har fått tilgang til.

– Jeg mener vi alle bør stå opp og gi faen. Vi bør fra i morgen (mandag) trene normalt som en protest mot den urettferdigheten vi alle føler. Regjeringen snakker om hvor viktig bredden er hele tiden, vel, handling sier mer enn ord! skriver Riise til trenerkollegaene i 3. divisjon, avdeling 2.

Riise er ansatt som trener i 3. divisjonsklubben Flint Tønsberg.

Les også: Ronny Johnsen og John Arne Riise møtes til trenerduell i 2020

Frykter demonstrasjon

Mandag gikk Norges Fotballforbund ut og advarte mot nettopp slike demonstrasjoner

– Vi frykter at en slik demonstrasjon vil kunne skape unødvendig splittelser mellom ulike lag internt i ligaene, samt mellom NFF sentralt og klubbene. NFF vil i utgangspunktet ikke ha mulighet til å kontrollere og følge opp brudd på et regelverk som ikke er tilknyttet fotballens eget regelverk, skrev generalsekretær Pål Bjerketvedt i et brev.

Sakens bakgrunn er at det blir ingen ytterligere åpning av breddefotballen før tidligst i august, noe som har fått Fotball-Norge til å rase. Mens barn og ungdom under 20 år kan drive fullkontaktstrening og snart spille kamper, er det samme kun tillatt på herrens tre øverste nivå og kvinnenes to øverste nivå.

Les også: Riise lettet etter henleggelse

– Vi følger reglene

Riise har ikke besvart TV 2s henvendelser tirsdag. På sin egen Facebook-side skriver Riise følgende i et innlegg tirsdag ettermiddag:

– Hyggelig å sende brev til alle trenere i 3. div litt «konfidensielt», mens noen gir det til media. Bra å se hvordan tilliten er blant oss, skriver han.

Han avviser samtidig at hans eget lag, Flint Tønsberg, trener som normalt.

– Vi følger reglene, men samtidig må vi kjempe for det vi står for, skriver han.

39-åringen har spilt 110 landskamper for Norge, noe som er flest på herresiden. Han spilte for den engelske storklubben Liverpool fra 2001 til 2008.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden