Amper stemning mellom Tottenham-duo i seieren over Everton

Tottenham kunne juble etter at Michael Keane (t.h.) var uheldig og satte ballen i eget mål. Foto: Cath Ivill / AP / NTB scanpix
Tottenham kunne juble etter at Michael Keane (t.h.) var uheldig og satte ballen i eget mål. Foto: Cath Ivill / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Tottenhams 1-0-seier over Everton stjal Hugo Lloris og Son Heung-min overskriftene med en amper uenighet på vei inn til pause.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tottenham-kaptein Lloris var rasende på lagkameraten sin og dyttet til ham, noe som fikk Son til å reagere. Harry Winks, Giovani Lo Celso og Moussa Sissoko fikk derimot skilt kamphanene før situasjonen utviklet seg ytterligere.

Årsaken er foreløpig ukjent, men TV-bildene kan tyde på at keeperen var misfornøyd med at Son ikke løp tilbake på en Everton-kontring. Før 2. omgang virket duoen å ha skværet opp da de ga hverandre en klem. Det samme gjorde de etter sluttsignalet i London.

Også på banen klarte Tottenham å få ting på stell etter torsdagens 1-3-tap mot Sheffield United. Everton-spiller Michael Keane var uheldig og styrte skuddet til Lo Celso i mål etter en snau halvtime.

Mourinho i 200

Selvmålet var Evertons tredje for sesongen, noe som ifølge statistikksiden OptaJoe er flest i inneværende Premier League-sesong. Tottenham har samtidig måtte flest selvmål i sin favør. Nettkjenningen var deres fjerde lagd av motspiller i sesongens seriekamper.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om de ekstreme sjansene uteble, var det fortjent at Tottenham kunne innkassere en ny trepoenger. Seieren var manager José Mourinhos 200. i Premier League og kommer godt med i kampen om europacupspill.

Kjemper om europaligaspill

Når fem runder gjenstår, ligger London-laget på 8.-plassen som i utgangspunktet gir europaligakvalifisering. Årsaken er at Manchester City er utestengt fra europeiske turneringer i to sesonger fremover, men avgjørelsen er anket inn for Idrettens voldgiftsrett som avgjør saken kommende uke.

Everton innehar 11.-plassen og er fire poeng bak Tottenham. Blåtrøyene skal i aksjon mot Southampton torsdag, mens hvittrøyene gjester Joshua King og Bournemouth samme kveld.