Zlatan Ibrahimovic med mål og målgivende pasning i italiensk toppoppgjør

Milan-spiss Zlatan Ibrahimovic var sikker fra straffemerket lørdag kveld. Foto: Spada / LaPresse / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I sin første kamp fra start etter koronapausen vartet Zlatan Ibrahimovic opp med mål og assist i Milans 3-0-seier over Lazio lørdag kveld.

Milan tok ledelsen etter halvspilt 1.-omgang da svensken fant Hakan Calhanoglu som dro seg innover og vartet opp med et flott langskudd via en Lazio-fot.

Ti minutter senere skjøt Alexis Saelemaekers ballen i armen på Stefan Radu, og dommeren pekte på straffemerket. Lazio-keeper Thomas Strakosha fikk en hånd på forsøket til Ibrahimovic, men ballen snek seg likevel over mållinjen.

Svensken ble byttet ut i pausen og kunne se Ante Rebic fastsette slurrestultatet til 3-0 etter timen spilt.

Milan-seieren gjør at Juventus nå leder Serie A med sju poeng foran Lazio på 2.-plass når åtte runder gjenstår. Milan klatret til 6.-plass, men kan passeres av Napoli som møter Roma søndag.

Tidligere på dagen ble Milans klubblegende Paolo Maldini passert av Juventus-keeper Gianluigi Buffon på listen over spillere med flest Serie A-kamper. Buffon har nå spilt 649 kamper på Italias høyeste nivå.