Sjakk: Dramatisk da Carlsen tok første stikk i finalerundene

Magnus Carlsen vant første finalerunde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Magnus Carlsen vant første finalerunde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Magnus Carlsen vant den første av finalerundene i Chess Masters. Nordmannen avgjorde etter imponerende spill i siste lynsjakkparti, men ikke uten dramatikk.

For i det andre lynsjakkpartiet mellom Carlsen og Giri røk nettverksforbindelsen til Carlsen. Heldigvis var avbruddet av det korte slaget.

Like etter dro Carlsen det i land etter sterkt spilt. Det gjorde at han van den første av finalerundene i Chess Masters.

Svarte brikker

Carlsen startet med svarte brikker i første parti, og greide remis i det som var en komplisert stilling. Dermed sto kamphanene likt før de barket løs i andre parti.

Der festet nordmannen et overtak der han oppskriftsmessig vant med de hvite brikkene.

I tredje parti hadde nederlandske Giri mulighet til å krige seg inn i kampen, men måtte nøye seg med et remis. Carlsen hadde dermed alle muligheter til å avgjøre kampen i det fjerde partiet med de hvite brikkene.

Det gjorde han ikke. Giri spilte smart og klarte remis mot Carlsen. Det betydde lynsjakk, og det var Giri som fikk starte med hvite brikker.

Lynsjakk og seier

I første parti av lynsjakken reddet Carlsen remis etter en svak start.

Som om ikke kampen var dramatisk nok fra før, røk Carlsens nettverksforbindelse midt i andre lynsjakkparti, men avbruddet ble heldigvis av det korte slaget.

Men Carlsen dro det i land. Med hvite brikker i siste lynsjakkparti tok han seieren etter imponerende spill.

Magnus Carlsen ankom finalerundene etter å ha slått ut kinesiske Diren Ling i semifinalene etter kun to kamper. Dermed fikk den norske sjakklegenden en hviledag før finalerundene braket løs fredag.

Det fikk ikke Anish Giri. Han kom fra tre kamper mot Jan Nepomnjasjtsjij i sin semifinale, som ble avgjort etter lynsjakk.

Neste finalerunde spilles i morgen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært