Edvald Boasson Hagen deltar i virtuelt Tour de France

Chris Froome er blant rytterne som skal delta i den virtuelle versjonen av Tour de France. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Chris Froome er blant rytterne som skal delta i den virtuelle versjonen av Tour de France. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tour de France er utsatt grunnet koronaviruset. Likevel kan man se sykkelstjernene konkurrere i juli, men i en virtuell versjon av rittet.

I samarbeid med Zwift sørger Amaury sportsorganisasjon (ASO) for at Tour de France fortsatt blir å se på sommerstid. Lørdag begynner nemlig en virtuell versjon av den gjeve sykkelkonkurransen.

Chris Froome, Marianne Vos, Geraint Thomas og Anna Van der Breggen er bare noen av sykkelverdens store profiler som skal delta i det virtuelle rittet, som vil vare i seks timer over tre helger i juli.

Edvald Boasson Hagen skal være med å representere laget sitt, NTT, for å kjempe om den virtuelle vinnertrøya, ifølge laget selv.

Det vil både arrangeres ritt for kvinner og menn, med 16 kvinnelag og 23 herrelag påmeldt til konkurransen. Veiene i det virtuelle rittet skal etterligne landeveier i Frankrike.

Konkurransen sendes på TV i over 130 land, der man kan se favorittrytterne sine kjempe om seier, ikke på sykkelen, men fra sin egen stue.

Det faktiske rittet begynner i Nice 29. august og varer til 20. september.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden