Henrik Ingebrigtsen suveren – knuste all motstand på Bislet

Henrik Ingebrigtsen vant suverent på 5000 meteren under Boysen Memorial-stevnet på Bislett stadion i Oslo mandag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Henrik Ingebrigtsen var suveren på 5.000 meteren på Bislet under Boysen Memorial mandag. Tiden 13.19,65 var årsbeste i verden.

Det som skulle ble en spennende duell mellom Ingebrigtsen og Sondre Nordstad Moen endte med at Ingebrigtsen smadret konkurrentene. Storebror Ingebrigtsen løp alene over mållinjen til klar seier på 5.000 meteren på tiden 13.19,65.

Det var bare fire sekunder bak sin personlige rekord, men godt nok til årsbeste i verden på distansen.

Etter at Sindre Buraas, som fungerte som hare, ga seg halvveis ut i løpet ble tempoet skrudd opp. Da måtte Nordstad Moen slippe, mens Ingebrigtsen ble løpende alene i front. Det gjorde han resten av løpet.

I ensom majestet løp storebror Ingebrigtsen over mållinjen.

Til NRK sier Ingebrigtsen at det passet han godt at det var en moderat åpning og at han fikk øke tempoet mot slutten. Men han hadde håpet på at han skulle få litt hjelp av Nordstad Moen.

– Kroppen responderer ganske bra, jeg kjenner at jeg har mer inne enn dette. Men det er godt å få det ut på en mandag på Bislet. 13.19 er et av mine beste løp, sa Ingebrigtsen.

Boysen-stevnet gjennomføres over to dager, mandag og tirsdag. Brødrene Jakob og Filip Ingebrigtsen løper 800 meter tirsdag. Konkurransen er Ingebrigtsen-brødrenes første siden Impossible Games i juni.

Sigrid Jervell Våg vant 5.000 meter for kvinner. Tjalve-løperen vant på 16.12,11. Vienna Søyland Dahle løp inn til andreplass på 16.14,87.