RBK-stjerne mistet faren

Rosenborgs Samuel Adegbenro i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Bodø/Glimt på Lerkendal Stadion (2-3).
Rosenborgs Samuel Adegbenro i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Bodø/Glimt på Lerkendal Stadion (2-3). Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborg-profilen Samuel Adegbenros far døde dagen før søndagens kamp mot Brann. Vingen fikk tilbud om å droppe kampen, men ville spille for faren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Adegbenro og resten av Rosenborg-laget kom til Bergen under sterkt press etter en skuffende sesongstart og sparkingen av Eirik Horneland. For Adegbenro ble kampen ekstra spesiell ettersom faren døde dagen før, melder Adresseavisen.

– Jeg fikk beskjeden lørdag etter trening. Da fortalte jeg det til trenerne og alle de andre. De sa at jeg kanskje bare skulle bli i Trondheim. Men jeg ville dra og vinne kampen for ham, sier Adegbenro til Adressa.

Aktuelt: Engelsk fotball vil øke antall trenere med minoritetsbakgrunn

Rosenborg vant kampen 2-1, men for Adegbenro gikk det ikke veien i Bergen. Han måtte av med skade etter halvspilt første omgang, da Brann ledet 1-0.

– Jeg sovnet klokken fem natt til søndag fordi jeg gråt så mye. Jeg tenker på det nå også, men jeg forsøker å være med de andre på laget og le sammen med dem. Men det er trist, sier Adegbenro.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: Ny Premier League-ball skal gi rette frispark

Den tidligere Viking-vingen har ikke sett faren på nesten to år. Begravelsen får han heller ikke vært med på, ettersom flyplassene i Nigeria er stengt av koronafrykt.

– Jeg skulle gjerne dratt for å se ham en siste gang. Men jeg skal følge begravelsen på video, sier Adegbenro til Adressa.

Aktuelt: Solskjær tror han mister stortalent