Mareritthull sendte Hovland ut av seierskampen

Viktor Hovland gjorde en god turnering i Connecticut. Foto: Frank Franklin II / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Viktor Hovland startet avslutningsrunden forrykende, men en dobbeltbogey ødela alle sjanser til en plassering helt i toppen i PGA-turneringen i Connecticut.

Den norske golfprofilen var på skuddhold til en plassering blant de aller beste foran søndagens fjerderunde, og innledningsvis gjorde Hovland nye byks på resultatlistene. Men det endte med en delt 11. plass.

Etter sju spilte hull hadde han meldt seg på i seierskampen. Da inneholdt scorekortet to birdier og en kruttsterk eagle. På resultatlisten hadde han kun to spillere foran seg.

På hull nummer åtte kom det imidlertid en bogey, og en lei dobbeltbogey på det 13. hullet ødela mulighetene til en plassering blant de aller fremste.

Det hjalp lite at golfproffen kontret med en birdie på hull nummer 15.

Hovland gikk avslutningsrunden to slag under par og endte 13 slag under par i turneringen. Det skulle holde til delt 11. plass da alle hadde spilt ferdig.

Avslutningen av fjerde runden ble en stund avbrutt av både regn og torden. Til slutt kunne likevel amerikanske Dustin Johnson feire seieren. Han kom seg gjennom siste runde på 67 slag. Dette var bare ett slag under Hovland, men sammenlagt vant Johnson turneringen i Cromwell med 19 slag under par.

Bare ett slag bak endte landsmannen Kevin Streelman som også sikret andreplassen med bare ett slag til amerikanske Will Gordon og canadiske Mackenzie Hughes som delte tredjeplassen.