City suste til semifinale i FA-cupen

Raheem Sterling ble matchvinner da Manchester City tok seg enkelt videre til semifinalen i FA-cupen med 2-0-seier over Newcastle. Foto: Shaun Botterill/Pool via AP) Foto: NTB scanpix

Pep Guardiolas Manchester City styrte kvartfinalen mot Newcastle i 90 minutter og tok seg enkelt videre i FA-cupen med 2-0-seier søndag.

Med Premier League-trofeet i lomma på Liverpool har Manchester City en annen pokal i siktet.

Kevin de Bruyne og Raheem Sterling sørget for en enkel seier for de lyseblå i søndagens kvartfinale i FA-cupen mot Newcastle.

Bortelaget kontrollerte kampen fra start til slutt.

Overkjøring

12 minutter inn i kampen fant De Bruyne Riyad Mahrez, som skrudde ballen like over tverrliggeren. Sju minutter senere prøvde Mahrez seg igjen, men igjen curlet han ballen utenfor stengene.

På dette tidspunktet hadde bortelaget 85 prosent av ballbesittelsen.

Etter 37 minutter med city-sjanser satt endelig det første målet. Gabriel Jesus ble dyttet i ryggen av Javier Manquillo innenfor straffefeltet, og Kevin de Bruyne gjorde alt riktig fra 11 meter. 1-0 til City.

Kjempebom

Selv om City var det klart sterkeste laget, kunne stillingen vært en helt annen etter 66 minutter.

Nicolás Otamendi ga ballen slurvete vekk til Allan Saint-Maximin i farlig posisjon. Newcastle-vingen leverte en ferdigscoret ball til Dwight Gayle, som blåste ballen over det åpne målet og opp på tribunen. Stillingen burde vært 1-1.

To minutter senere straffet Sterling Newcastle med et nydelig skudd som snek seg forbi Karl Darlow og inn i mål.

Manchester City har vunnet FA-cupen seks ganger, senest i fjor.

De lyseblå møter Arsenal i semifinalen, mens Manchester United møter Chelsea. Begge kampene spilles på Wembley Stadium.