Vega reddet Vålerenga – Viking fortsatt seiersløse

Matthías Vilhjálmsson scoret mål og brant straffespark da Vålerenga slo Viking 2-1 lørdag. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Matthías Vilhjálmsson ga Vålerenga ledelsen, men brant et straffespark før Viking utlignet til 1-1. Så dukket Deyver Vega opp og sikret 2-1-seier til Vålerenga.

Dag-Eilev Fagermo gikk på et knusende 1-4-nederlag mot gamleklubben Odd onsdag, men selv etter flere store feil av klubbens unge spillere ga Vålerenga-sjefen tillit til nok en unggutt til hjemmekampen mot Viking i Eliteserien i fotball lørdag.

19 år gamle Osame Sahraoui viste seg fram ved flere anledninger, men det var 33 år gamle Vilhjálmsson som ga Vålerenga ledelsen med en enkel stuss på en dødball.

For tredje kamp på rad ble Viking liggende under og for fjerde gang tok Vålerenga ledelsen denne sesongen. Stavanger-laget jaktet sin første seier for sesongen, men slet å teste Vålerengas keeper Kristoffer Klaesson, som hadde flere blundere mot Odd sist.

Snaue 20 minutter før slutt sto Viking for dagens angrep da Ylldren Ibrahimaj til slutt kunne sette inn en utligning på åpent mål etter at Vålerenga hadde brent et tilsynelatende strengt idømt straffespark.

Likevel fikk Vålerenga med seg alle tre poengene etter at innbytter Deyver Vega sikret seieren rett før slutt.

Fine detaljer

I stedet for Vega eller Bård Finne på kanten, fikk Sahraoui sjansen fra start lørdag, og 19-åringen var frisk i åpningen av kampen.

Et nydelig overhopp av Sahraoui sendte Aron Dønnum alene med keeper, men verken Dønnum eller Sahraoui på returen klarte å score. I stedet var det Vålerengas erfarne spillere som skulle stå for åpningsmålet etter 18 minutter.

Herolind Shala svingte inn en dødball fra siden og i feltet stusset Matthías Vilhjálmsson inn 1-0 til Vålerenga. Lite annet skjedde før pause.

Viking slet med å skape de store sjansene, men etter 58 minutter fikk gjestene sin største sjanse så langt i kampen rett etter at Klaesson hadde reddet et skudd fra Joe Bell ut til corner.

Hjørnesparket var godt slått på hodet til Even Østensen, men selv om spissen fikk kraft bak headingen, gikk ballen rett på Klaesson som trygt parerte bort farligheten.

Strengt idømt straffespark

Etter en time var det Vålerenga som brant en stor mulighet på straffespark. Axel Óskar Andrésson hadde armen gjemt bak ryggen da et innlegg traff han i albuen, og tross store protester dømte Espen Andreas Eskås straffe.

Forrige sesong reddet Viking-keeper Iven Austbø en straffe fra Bård Finne på Vålerengas hjemmebane, og strafferedning ble det igjen på skuddet fra Vilhjalmsson.

Vålerenga brant en gyllen mulighet, og det skulle straffe seg, for i det 71. minutt satt kombinasjonene hos Viking. Ballen gikk på ett og to touch før den havnet hos Ylldren Ibrahimaj som kunne sette ballen i åpent mål.

Vålerenga var nære på ved å ta ledelsen igjen da et innlegg fra Sahraoui holdt på å bli klønet inn i eget mål, men Andrésson slapp med skrekken.

Men like før slutt fikk Deyver Vega muligheten til å sende Vålerenga ledelsen og han svarte med å blåse ballen i nettet. Vålerenga fikk flere gode muligheter på tampen, men kampen endte 2-1.

Viking tapte sin tredje kamp for sesongen og jakter fortsatt på sin første seier. Første nye mulighet får de 1. juli mot Sandefjord. Samme kveld spiller Vålerenga borte mot Rosenborg.