25 personer var i kontakt med coronasmittet lege ved Nordfjord sykehus

En svensk vikarlege ved Nordfjord sykehus i Nordfjordeid har testet positivt for koronaviruset. Foto: Ingebjørg Nilsen Stokkenes / Fjordabladet / NTB scanpix
En svensk vikarlege ved Nordfjord sykehus i Nordfjordeid har testet positivt for koronaviruset. Foto: Ingebjørg Nilsen Stokkenes / Fjordabladet / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Smittesporingen ved Nordfjord sykehus viser at 25 personer var i kontakt med den svenske vikarlegen ved sykehuset som fredag testet positivt for covid-19.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En svensk vikarlege på Nordfjord sykehus testet positivt for covid-19 fredag. Legen hadde fått fritak fra karantene.

Siden da har Helse Førde kartlagt pasienter og ansatte ved sykehuset som har hatt nærkontakt med legen. Resultatet av smittesporingen viser at dette innebærer 25 personer. Tiltakene for disse er karantene og testing, opplyser Helse Førde i en pressemelding.

Testresultatene vil komme mandag og tirsdag.

– Ingen av dem som har hatt nærkontakt med den smittede legen, har så langt vist symptomer på å være syke, opplyser direktør for medisinsk klinikk Trine Hunskår Vingsnes.

Åtte polikliniske pasienter har vært i nær kontakt med legen, i tillegg til sju innlagte pasienter. Seks av disse er isolert på enerom ved Nordfjord sykehus. Den sjuende ble overført til Førde sentralsykehus før det ble kjent at legen var smittet og er isolert der.

Ti ansatte er satt i ti dagers karantene.

Personvernpolicy