Leeds nærmer seg Premier League – lengre vei til opprykk for Johansen

Stefan Johansen fikk et kvarter på banen da hans Fulham ble slått 0-3 av Leeds. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Stefan Johansen fikk et kvarter på banen da hans Fulham ble slått 0-3 av Leeds. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med 3-0-seier over Stefan Johansens Fulham er det bare Brentford som har mulighet til å tukte Leeds i kampen om direkte opprykk til Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brentford slo West Bromwich fredag, hvilket gjorde at klubben både la press på Leeds i kampen om direkte opprykk. Samtidig fikk Leeds sjansen til å overta tabelltoppen med poeng mot Fulham lørdag.

Den sjansen tok laget godt vare på. For med 3-0-seier er det mye som skal til for at Leeds ikke er å se i Premier League neste sesong. Det blir i så fall første gang siden 2004.

Leeds hadde ingen problemer med å slå Fulham lørdag og tok ledelsen allerede etter ti minutter. Da plasserte Patrick Bamford ballen i mål fra rett innenfor 16-meteren.

Ezgjan Alioski kontret inn 2-0 etter 56 minutter, før Jack Harrison styrte inn et innlegg etter 71 minutter og sikret seieren. Stefan Johansen kom inn med et kvarter igjen å spille.

Seieren over Fulham gjør at Leeds nå ligger åtte poeng foran tredjeplasserte Brentford med bare tre kamper igjen å spille. For Fulham er håpet om direkte opprykk nesten borte, med sju poeng opp til West Bromwich på 2.-plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Likevel har Fulham et godt grep om å sikre en av de fire kvalikplassene etter at både Preston og Blackburn tapte sine kamper lørdag.

Cardiff slo Preston 3-1 og tok et grep om 6.-plassen, som er den laveste plasseringen som holder til kvalifisering. Preston blir stående på 7.-plass, tre poeng bak Cardiff og hele sju poeng bak Fulham.

Topplagene har sju kamper igjen å spille.