Trond Henriksen leder RBK inntil videre

Ivar Koteng er på trenerjakt igjen etter at Eirik Horneland ikke lyktes i Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Ivar Koteng er på trenerjakt igjen etter at Eirik Horneland ikke lyktes i Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Trond Henriksen leder Rosenborg mot Brann søndag. Styreleder Ivar Koteng håper å ha på plass en ny trener i løpet av kort tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg skal ut på trenerjakt som følge av at Horneland takket for seg etter 2-3-tapet mot Bodø/Glimt. Fredag formiddag møtte Koteng og daglig leder Tove Moe Dyrhaug pressen på en av treningsbanene ved Lerkendal stadion.

– Det er en fin fyr vi har hatt ansatt. Vi ble enige om å avslutte det i går kveld, sa Koteng før han kom med en kort begrunnelse:

– Vi har ikke spilt fotball på en måte som gjør at vi vinner fotballkamper.

Styrelederen sier at han er lei seg på Eirik Hornelands vegne og kaller ham en flott fyr. Haugalendingen ble ansatt i RBK i januar i fjor.

Svakt

Hornelands avgang ble offentliggjort natt til fredag. Under ham har Rosenborg hatt en meget svak sesonginnledning med tre strake tap i Eliteserien.

45-åringen fikk tillit til å lede laget på hjemmebane mot Bodø/Glimt, men etter tap der var det slutt.

Trond Henriksen, som har vært i Rosenborg-systemet i mange år, skal lede treninger og laget inntil videre. Han har også tidligere ledet RBK i forbindelse med trenersparkinger.

Det er ikke avklart hva som skjer med Horneland-assistent Karl Oskar Emberland. Han har fortsatt kontrakt med klubben.

– Han har fått fri noen dager, sa Koteng.

Styreleder Ivar Koteng møtte pressen fredag formiddag. Se intervjuet her:

Brann venter

Rosenborg spiller neste seriekamp borte mot Brann kommende søndag. Der trenger trønderne sårt poeng, helst en seier.

Også i fjor hadde Rosenborg en svak sesongstart, og mange supportere ropte på Hornelands avgang da klubben lå på nedrykksplass de første åtte serierundene. Senere skulle trenden snu, og RBK endte opp på bronseplass etter en god høst.

Koteng sier følgende om det som har skjedd denne sesongen:

– Vi hadde en veldig fin oppkjøring. Så kom koronaen, og så ble det ikke så bra. Eirik fikk vanskeligheter med å tilføre ny energi til gruppa.