Presset Horneland ser framover

Rosenborg-trener Eirik Horneland har vært i hardt vær etter en svak serieåpning. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Rosenborg-trener Eirik Horneland har vært i hardt vær etter en svak serieåpning. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Med null mål og bare ett poeng på de første to kampene i serien, er Rosenborg-trener Eirik Horneland under press. Han vil se seg minst mulig tilbake.

Tirsdag formiddag, to dager før Bodø/Glimt er motstander til det som er en imøtesett kamp, møtte Horneland et samlet pressekorps på Lerkendal. Seansen brukte RBK-sjefen blant annet til å lufte egne tanker rundt presset som omgir ham.

– Jeg tenker «fuck it», men det er ikke sånn som plager meg. Det er energitappende ikke kun å ha fokus på fotballen og det som skal gjøre Rosenborg bedre. Når det er ikke er godt nok, er det helt naturlig. Det er ikke noe problem å stå her og svare og være ærlig, men det er energikrevende, sa Horneland ifølge VG.

Han har også gitt uttrykk for at han ikke vil endre noe i spillestil eller filosofi. Horneland henviser til kulturen som ligger «i veggene» i Rosenborg, og den vil han forsøke å videreføre.

Hektisk møtevirksomhet

At det foreligger noe poengkrav fra styret benekter han.

Horneland skulle gjerne fokusert kun på fotball, men har brukt de siste dagene på blant annet møter med styret.

– Eirik trente laget i dag og leder laget mot Bodø Glimt, sa daglig leder Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg til NTB mandag.

Noen timer senere var det styremøte i trønderklubben. Der deltok Horneland. Etterpå hadde treneren lite å meddele.

– Jeg har vel snakket nok med dere i dag, sa en ordknapp Horneland til TV 2. Samtidig ga han møtet merkelappen «veldig bra».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært