Sørloth serverte da Trabzonspor tapte poeng i overtidsdrama

Alexander Sørloth var delaktig i Trabzonspors seier mandag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Alexander Sørloth slo en målgivende pasning, men Trabzonspor måtte nøye seg med 2-2 mot Alanyaspor i tyrkisk fotball. Det kan bli skjebnesvangert i gullkampen.

Sørloth og lagkameratene så lenge ut til å ha gjenvunnet posisjonen som serieleder mandag, men fem minutter på overtid hamret Anastasios Bakasetas inn 2-2-målet for Alanyaspor fra distanse.

Dermed er Trabzonspor for første gang på lenge på etterskudd i kampen om ligagullet i Tyrkia.

Fredrik Gulbrandsen og Istanbul Basaksehir klatret til topps på tabellen i superligaen fredag og er fortsatt i førersetet takket være mandagens sene Alanyaspor-utlikning. To poeng skiller ned til Sørloth og Trabzonspor på plassen bak.

Seks serieomganger gjenstår.

Sørloth kom ikke på scoringslisten mandag og har dermed ikke funnet veien til nettmaskene i ligaen etter at kampaktiviteten ble gjenopptatt etter koronapausen. Nylig scoret imidlertid trønderen to ganger da Trabzonspor sikret seg plass i cupfinalen.

Mandag var han også i høyeste grad delaktig. Da Abdülkadir Omur sendte gjestene i ledelsen etter bare sju minutters spill sto Sørloth bak den målgivende pasningen.