Ancelotti anklages for skattefusk

Everton-manager Carlo Ancelotti er i søkelyset til spanske skattemyndigheter. Foto: Peter Powell/Pool via AP / NTB scanpix
Everton-manager Carlo Ancelotti er i søkelyset til spanske skattemyndigheter. Foto: Peter Powell/Pool via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Trenerstjernen Carlo Ancelotti beskyldes av spanske myndigheter for å ha unnlatt å betale skatt av et sjusifret beløp i euro.

Mandag opplyser spansk påtalemyndighet at det er opprettet skattesak mot den italienske fotballprofilen. Ancelotti er i øyeblikket ansatt som manager i Premier League-klubben Everton, men har en fortid som trener i Real Madrid.

Nå må 61-åringen svare for to tilfeller av skattefusk. De stammer fra 2014 og 2015. Det totale beløpet som skal være unndratt beskatning lyder på 1,062 millioner euro, tilsvarende 11,3 millioner kroner.

Dersom påtalemyndigheten skal kunne forfølge saken videre, må en domstol godkjenne saken. Deretter kan Ancelotti bli innkalt for å møte i retten.

Italieneren ledet Real Madrid til seier i mesterligaen i 2014. Det ble høydepunktet i hans to sesonger i den spanske hovedstadsklubben.

Ifølge saken som nå er under oppseiling skal Ancelotti ha betalt skatt av sine ordinære lønnsinntekter i perioden som Real-trener. Inntekter han fikk som følge av blant annet salg av bilderettigheter skal derimot ikke ha blitt oppgitt til myndighetene.

Italieneren anklages videre for å ha forsøkt å skjule de nevnte inntektene i «et komplekst nettverk av selskaper».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært