Saggi-pause etter dommerblunder: – Han sto rakrygget

Herolind Shala var sint etter å ha blitt utvist av Rohit Saggi søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Herolind Shala var sint etter å ha blitt utvist av Rohit Saggi søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rohit Saggi får ikke dømme neste runde i Eliteserien i fotball. Sjefen hans, Rune Hauge, ser et stort potensial i ham tross to grove feil i Vålerenga-kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eurosport var først med å melde at Saggi får en pause fra dømmingen i midtuka.

– Vi hadde en god samtale i går kveld (søndag) og en ny i dag (mandag). Rohit sto rakrygget etter kampen. Vi fant fort ut at denne saken tar mye energi. Det blir ikke rett og riktig å sette ham opp i runde tre, sier dommersjef i NFF Hauge til NTB.

– Det er gode muligheter for at han er tilbake i runde fire, legger han til.

Saggi er 27 år og Fifa-dommer.

– Han er veldig ung og har et stort potensial, en spennende kampleder med lederegenskaper. Han trenger erfaring. En kamp som den i går (Vålerenga – Stabæk) ga ham god erfaring i det å ta med seg læring videre slik at han ikke kommer opp i tilsvarende situasjoner igjen, sier Hauge.

Ærlig

Saggi stilte opp for mediene etterpå og svarte ærlig og uten å pakke inn sine to feil. For det høstet han mye ros.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er jo en av de veldig få nasjonene i Europa som har gitt dommerne anledning til å svare ut etter kamper. Vi er i tråd med tidligere sesonger når det gjelder den praksisen. Jeg tror dommerne kommer bedre ut av dette når de får inn sin stemme. De kan fortelle hva som lå til grunn for deres vurdering. Hvorfor bommet jeg her? Og også se på andre vinkler for hvorfor vi skulle håndtert dette annerledes, sier Hauge til NTB.

Skandaledømming

Dommerne er ikke pålagt å uttale seg etter kampene. De velger selv om de skal stille opp for mediene eller ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Saggi innrømmet etter kampen å ha gjort to feil som fikk konsekvenser for Vålerenga. Først ga han Magnus Lekven gult kort for en situasjon der Stabæks Luc Kassi skulle hatt gult eller rødt kort. Senere ga han gult kort nummer to til Herolind Shala for filming, som førte til at VIF-spilleren ble utvist.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Man kan i ettertid si at det er nok kontakt der, så jeg kunne droppet det gule, men jeg synes fortsatt ikke det er en duell som tilsvarer direkte frispark, sa Saggi til Eurosport om den avgjørelsen.

Shala var blant dem som kritiserte Roggi etter 2-2-kampen.

– Jeg mener det er skandaledømming. Det er sånne dommere som ødelegger norsk fotball, og hvis jeg skal ha karantene neste runde, skal han også ha det. For det var forferdelig dømming av ham i dag, tordnet Shala etter kampslutt.