Glimt flyr høyt i seriestarten – Junker med hattrick

Bodø/Glimts Kasper Junker har akkurat gjort 2-0 mot Haugesund. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix.
Bodø/Glimts Kasper Junker har akkurat gjort 2-0 mot Haugesund. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Bodø/Glimt seiler opp som en seriøs utfordrer til seriegullet etter 6-1 og storseier hjemme mot Haugesund.

4-2-seier borte mot Viking og nok en trepoenger mot Haugesund gjør at Glimt topper tabellen med full poengpott og 10 scoringer etter to spilte kamper. Brann og Molde har heller ikke avgitt poeng, men de har dårligere målforskjell enn laget fra nord og deler 2.-plassen.

Kasper Junker (3), Patrick Berg, Jens Petter Hauge og Sammy Skytte scoret mot Jostein Grindhaugs Haugesund. Niklas Sandberg sto for Haugesunds trøstemål.

Det var nok av scoringer også i flere av de øvrige kampene. KBK var gode da de slo Aalesund 7-2 på hjemmebane. Der scoret Amahl Pellegrino tre av målene for hjemmelaget. Det ble også målrikt i Sandefjord der det endte uavgjort 2-2 mellom hjemmelaget og Start.

Matthías Vilhjálmsson utlignet til 2-2 på straffe for Vålerenga mot Start med 18 minutter igjen å spille, og det ble også resultatet i en av to kamper med svært omdiskuterte dommeravgjørelser. Viking mente seg snytt for straffe i første omgang før Brann herjet etter pause og vant 3-0.

Strømsgodset vant 1-0 hjemme mot Odd. Johan Hove ble matchvinner med scoring etter 90 sekunder.

Mens det ikke var en eneste hjemmeseier i første serierunde (0-3-5), ble det ikke en eneste borteseier i helgens runde (6-2-0).

Godt Glimt

Bodø/Glimt var gode under Kjetil Knutsen sist sesong og virker ikke å ha blitt svakere selv om de har mistet noen sterke kort siden da. Ikke minst virker de heldig som skaffet seg dansken Kasper Junker før sesongstart. Junker scoret seks mål for Stabæk sist sesong og har vært enda giftigere så langt denne sesongen.

Hans hattrick mot Haugesund kom med to mål før pause og ett fire minutter ut i 2. omgang. 4-0 var kanskje et selvmål. Ballen gikk via Haugesunds Benjamin Tiedemann Hansen, og det er ikke sikkert at det ville ha blitt scoring om ikke ballen hadde skiftet retning. Enn så lenge er målet kreditert 26-åringen fra Danmark.

Tre i nordvest

Kristiansund var det andre laget som imponerte mest i søndagens 2. serierunde. KBK åpnet med 0-0 borte mot Rosenborg i forrige runde, men hadde små problemer med de oransje fra Ålesund lenger sør i Møre og Romsdal. De ga seg ikke før det sto 7-2 på måltavla, og Amahl Pellegrino ble kampens spiller med tre fine scoringer.

Brann sluttet seg til Bodø/Glimt og Molde som tredje lag med full poengpott, takket være seieren over Viking i kveldskampen. Kristiansund følger på fjerdeplass med best målforskjell av fem lag med fire poeng.

Til sammen ble det 23-7 til hjemmelagene i helgens kamper.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært