Kristiansund herjet da Pellegrino scoret tre

Kristiansunds Amahl Pellegrino var høyt og lavt mot Aalesund i søndagens kamp i Eliteserien. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Amahl Pellegrino (30) scoret tre av målene da Kristiansund vant hele 7-2 hjemme mot Aalesund i søndagens kamp i Eliteserien.

Sesongens første kamp på Kristiansund stadion ble et fyrverkeri mer eller mindre fra start til mål. KBK var det beste laget gjennom store deler av kampen, og AaFK hang ikke med i svingene.

– Det er alltid gøy å score hattrick. Denne kampen kommer høyt oppe på listen. Vi kom knallsterkt tilbake og viste karakter. Det er vanskelig å slå oss på hjemmebane, sa tremålsscorer Amahl Pellegrino til Eurosport.

Allerede etter fem minutters spill fikk vertene en god sjanse ved Flamur Kastrati, men AaFKs keeper Andreas Lie avverget. Liridon Kalludra skjøt i tverrliggeren ikke lenge etter. KBK presset hardt i åpningsminuttene.

Så kom 1-0-målet til Aalesund mot spillets gang. Sist helg scoret Simen Bolkan Nordli fra 44 meter mot Molde, og målet gikk sin seiersgang på nettet verden rundt. 1-0-målet mot KBK var av det langt mer heldige slaget, og igjen var Nordli i sentrum. Ballen gikk via Pål Erik Ulvestad og i mål bak en usikker Serigne Mor Mbaye i KBK-buret.

Det er gått nesten ett år siden Kristiansund ikke klarte å score på eget kunstgress, og laget gikk ikke tomhendt av banen denne gangen heller, for å si det forsiktig. Et frekt og innøvd cornertrekk endte opp hos Amahl Pellegrino, og sistnevnte bredsidet ballen rolig og flatt i det lengste hjørnet til 1-1 i det 24. minutt.

Snudde

Seks minutter senere snudde KBK til hjemmeledelse med en vakker scoring. Pellegrino var denne gangen følsom servitør med høyrefoten, og svensken Kalludra knallet pasningen rett i mål på et nydelig volleyskudd.

3-1-scoringen etter 34 minutters spill var ikke mye dårligere. Sondre Sørli slo pasningen, og igjen var det en våken Amahl Pellegrino som bredsidet ballen i mål fra vrien posisjon.

Drøye minuttet senere var AaFK heldig som reduserte til 3-2. Sunnmørslaget var i ferd med å bli hektet av for alvor da islendingen Hólmbert Fridjónsson umarkert gjorde sitt første mål i eliteserien. Også denne gangen var Simen Bolkan Nordli nest sist på ballen.

– Vi er veldig glade for måten vi responderer på når vi kommer under. Vi må ikke slappe av, men gå for å avgjøre, sa KBK-trener Christian Michelsen til pause.

Kjørte på

Akkurat det var ingen fare for. KBK var helt overlegne i 2. omgang, og bortelaget ble delvis utspilt. De taklet ikke balltempoet til hjemmelaget.

Innbytter Amin Askar sviktet ikke da han fikk sjansen. Den rutinerte, tidligere Sarpsborg-spilleren bidro med et kremmerhus til 4-2 bare seks minutter etter at han ble byttet inn. Da var det spilt 63 minutter i nordmørsbyen.

To minutter senere var det duket for nummer tre for Amahl Pellegrino. 30-åringen tok ned ballen på elegant vis, fikk den under kontroll og skjøt den i fin bue rett i mål fra nærmere tjue meter i lengste hjørnet.

Nye to minutter gikk, og denne gangen var det Sondre Sørli som tråklet seg og trillet ballen enkelt i mål til 6-2. Ni minutter før full tid ordnet Bendik Bye 7-2. AaFKs forsvar var helt utspilt.

– Det var juniorfotball. Og da er jeg snill, sa AaFK-trener Lars Bohinen til Eurosport.

Lagene møttes to ganger i seriesammenheng i 2017, og begge kampene endte 1-1.

Denne gangen var det mindre tvil om hvem som var det beste laget.